loading
sluit

Resultaat

Ongeldige of geen emailadres ingevoerd.
Er trad een databasefout op.
Het emailadres is al bekend in ons systeem.
Het emailadres is niet bekend in ons systeem.
De aanvraag kon niet worden verwerkt,
probeer het opnieuw.
Your session has timed out,
please try again.
A system error has occured, please try again next week,
The webmaster is informed.
Can't view the online version of your email.
please try again.
Uw aanmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de aanvraag te bevestigen.
Uw email is verstuurd
Uw afmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de afmelding te bevestigen.
Uw afmelding is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief niet meer toegestuurd.
Uw bevestiging is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief toegestuurd.
Je bericht is geplaatst.
Pleegzorg Rupea
Choose a language NL RO
Bij de familie Simonescu

Het gezin Simonescu bestaat uit Petru, Dana en hun zoon Marian. Nadat Marian het huis uit was gegaan, hebben ze de zorg op zich genomen voor Antonia, Emanuel, Alina, Andreea, Cristina, Marius, Aurelia, Deea en Cami.

Dana was onderwijzeres van beroep en heeft op die manier aan veel kinderen van het kindertehuis les gegeven. Juist bij deze kinderen zag ze de nood en het verlangen om bij een familie te horen. Petru is arbeidsongeschikt verklaard. Hij is zelf opgegroeid in het kindertehuis en weet van het harde bestaan daar af.

Familie Simonescu maakt zich sterk voor zorg aan kinderen uit het kindertehuis. Sinds maart 2006 hebben zij Emanuel met zijn zus Antonia in hun gezin opgenomen. Emanuel kwam hiervoor al weekenden logeren bij het gezin. Via stichting Children’s Relief ontvangen zij maandelijks een financiŽle bijdrage om in de kosten tegemoet te komen. De kosten voor een extra kind komen neer op zo’n 100 euro per maand.

Toen zij zagen wat een positieve invloed het familieleven had voor Antonia en Emanuel, was het een verlangen van de familie om voor meerdere kinderen een thuishaven te zijn. In hun toenmalige appartement was daar geen mogelijkheid voor. Dankzij inkomsten en leningen vanuit Nederland heeft de familie Simonescu in september 2007 een huis kunnen kopen. Dit huis moest echter nog behoorlijk opgeknapt worden, voordat de kinderen Andreea, Cristina en Marius zich bij het gezin konden voegen. Maar sinds juni 2008 kunnen ook zij deel uitmaken van dit liefdevolle gezin. Hun jongste zusje Aurelia woonde eerst in een ander pleeggezin, maar doordat zij haar terug hebben gedaan in het kindertehuis (!), mocht zij ook bij de Simonescu’s wonen. Begin 2012 is Alina bij het gezin gekomen en vanaf september dat jaar is de Deea in het gezin opgenomen. In september 2015 mocht ook Cami ervaren hoe het is om bij een familie te horen. Andreea heeft tot de zomer van 2018 deel uitgemaakt van het gezin, maar heeft toch meer begeleiding nodig en kan daarom nu niet meer bij het gezin wonen. Ook Aurelia bleek meer begeleiding nodig te hebben. Zij heeft tot september 2019 bij het gezin gewoond. Maar het gezin blijft contact met ze houden. Ze blijven welkom!

Elk kind droomt ervan om in een liefdevol gezin op te mogen groeien. Wilt u helpen hun droom waar te maken?


"De kerstvakantie van 2007 ging niet zomaar voorbij. Want voor ons lag er een nieuwe uitdaging. We hadden namelijk besloten om nog drie broers, Marius, Cristina en Andreea, uit het kindertehuis i...
sluit

Stuur een email naar:

Een onverwachtte fout tread op. Sluit deze popep en probeer opnieuw
Er trad een databasefout op.
Naam:
Naam is verplicht
E-mail:
Email is verplicht
Ongeldige email
Onderwerp:
Onderwerp is verplicht
Bericht is verplicht
Type de volgende code over om je email te verzenden:
Code onleesbaar? klik hier
Code:
Code is verplicht
Ongeldige code
Contact
Stuur een email naar:
  • Connie
  • Dana
Rekeningnummer
Children's Relief NL93INGB0000003584 Pleegzorg Rupea
Pleegzorg Rupea