loading
sluit

Resultaat

Ongeldige of geen emailadres ingevoerd.
Er trad een databasefout op.
Het emailadres is al bekend in ons systeem.
Het emailadres is niet bekend in ons systeem.
De aanvraag kon niet worden verwerkt,
probeer het opnieuw.
Your session has timed out,
please try again.
A system error has occured, please try again next week,
The webmaster is informed.
Can't view the online version of your email.
please try again.
Uw aanmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de aanvraag te bevestigen.
Uw email is verstuurd
Uw afmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de afmelding te bevestigen.
Uw afmelding is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief niet meer toegestuurd.
Uw bevestiging is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief toegestuurd.
Je bericht is geplaatst.
Pleegzorg Rupea
Choose a language NL RO
Nieuwsbrief september 2020

Beste sponsors en belangstellenden,

 

Vorig jaar november zijn Petru en Dana opa en oma geworden van Yasmina. Gelukkig was er toen nog geen sprake van een virus en konden ze hun kleindochter in Engeland opzoeken, vasthouden en bewonderen. Een paar weken konden ze genieten van het wondertje in het leven van hun zoon Marian met zijn vrouw Marina.

 

Helaas is de situatie nu helemaal anders. De Simonescu’s hebben er jammer genoeg van dichtbij ook mee te maken. Hun pleegdochter Aurelia is opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ze had gelukkig niet zo heel veel last en woont inmiddels weer bij het tehuis voor begeleid wonen, in de buurt van Brasov. Maar ook in Rupea zelf worden steeds meer mensen geveld door het virus. Een nicht van Dana is getroffen, net als haar man. Zij hebben wel meer last, met name ademhalingsproblemen. En ook binnen de kleine kerkgemeenschap zijn er mensen die besmet zijn geraakt, waarvan één helaas is overleden.

 

Intussen zijn de scholen weer begonnen. Dana had hier best zorgen over omdat de hygiëne lang niet overal goed geregeld is. Op dit moment gaan alleen de jongste twee kinderen (Cami en Deea) nog naar school, naar het lyceum. Binnenkort zal een gedeelte van het onderwijs ook digitaal zijn. De kinderen zullen daarvoor tablets nodig hebben.

 

Marius en Aurelia hebben dankzij de maatregelen van de regering hun diploma op zak. Dana was er niet zo zeker van of ze anders wel geslaagd zouden zijn… Marius heeft in de zomer bij Marian in Engeland gewerkt (uiteraard moest hij eerst twee weken in quarantaine). Nu is hij weer in Rupea. Hij wil niet verder meer leren, maar aan de slag.

 

Cristina heeft ook een tijdje in Engeland gewoond, maar ze woont nu weer samen met haar vriend in Roemenië, in Bistrita. Ze heeft daar een baantje in een supermarkt. Bistrita is zo’n vijf uur rijden van Rupea vandaan. Ze heeft nog wel regelmatig contact met Dana.

 

Met Andreea gaat het redelijk goed. Het is jammer dat ze door haar manier van doen veel negatieve reacties oproept bij anderen. Wel heeft ze een baantje, waardoor ze ook leert om voor zichzelf te zorgen. Ze heeft van haar eigen salaris een beugel kunnen betalen. Daar was ze erg trots op!

 

Alina heeft besloten om niet verder door te leren, maar om te gaan werken. Ze werkt nu bij een bank in Brasov. Antonia werkt inmiddels ook weer in Brasov. Doordat ze niet meer op kantoor mocht komen vanwege het virus, is ze weer tijdelijk bij Petru en Dana gaan wonen om vanuit daar te werken.

 

Nadat Emanuel gestopt was met zijn studie heeft hij een tijdje niet zo veel gedaan. Af en toe een baantje, maar dat hield hij meestal niet zo lang vol. Gelukkig heeft hij nu een leuke baan als kok bij een verpleegtehuis. Hij moet zich wekelijks laten testen, maar heeft tot nu toe steeds een negatieve uitslag.

 

Dana vertelt dat ze deze tijd best als moeilijk ervaart. De sfeer in de stad is gespannen. Mensen zijn bang. Regelmatig worden ze opgeschrikt door de sirenes van ambulances. Daarnaast zijn de prijzen overal gestegen. Alles is duurder geworden. Ondanks alles weten ze zich veilig bij God. Daar halen ze ook de kracht vandaan om door te gaan en om er voor de kinderen te zijn.

Hartelijke groet,
Connie Meijer

Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 "21020 Pleegzorg Rupea"

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 

 

Nieuwsbrief augustus 2019
Beste sponsors,

Dana wilde dit keer graag jullie persoonlijk vertellen hoe het gaat:

“Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken dat we door jullie Gods plan voor ons leven konden verwezenlijken. Jullie zijn als beschermengelen, die er voor ons waren als we het moeilijk hadden. Zonder jullie hadden we niet bereikt wat we nu hebben. Ik ben ontzettend dankbaar voor degenen die over ons gehoord hebben, die ons bezocht hebben, die ons geestelijk en materieel hebben ondersteund. Elk gebaar was van waarde voor ons. Er zijn op deze manier schatten in de hemel verzameld! 

Jaren zijn verstreken, de kinderen ouder geworden. Een Roemeens spreekwoord zegt: Als kinderen klein zijn, zijn ook de problemen klein. Als kinderen groter worden, worden ook de problemen op elk gebied groter. Het is een waar spreekwoord, vooral wanneer de kinderen uit verschillende gezinnen komen en ze hun eigen bagaje en persoonlijk karakter meebrengen. Het moeilijkste is om ze te leren herkennen wat niet goed is zodat ze geen foute beslissingen in hun leven nemen. Dat lukt alleen als ze dat zelf ook willen inzien.

Antonia is inmiddels een volwassene die haar verantwoordelijkheid neemt. Het is echt een wonder hoe God haar heeft veranderd. Het is een duidelijk bewijs dat het Gods plan was dat we aan het pleegzorgproject zijn begonnen. Antonia werkt als boekhouder bij een multinationaal bedrijf in Brasov. Ze is erg serieus. Ze volgt op dit moment cursussen om verder te komen als boekhouder. Ze heeft een mooi karakter en een groot hart voor de mensen om haar heen. Ze helpt haar broers en zussen waar mogelijk. Ze zou voor veel jongeren een voorbeeld kunnen zijn. Zelfs nu komt ze nog elk weekend thuis.

Haar broer Emanuel heeft de opleiding Geschiedenis voortijdig beeindigd. Hij wilde liever gaan werken en zich voorbereiden op een carriere als kok. Ik heb zijn beslissing gerespecteerd. Hij werkt nu bij een restaurant aan zee, waardoor hij niet zoals hij had gewild wekelijks thuis kan komen. We praten dagelijks even bij. Hij laat dan ook zien wat voor eten hij gemaakt heeft.

Alina heeft nog één jaar universiteit te gaan. Ze is serieus en werkt hard. Toen ik twee weken in het ziekenhuis lag heeft zij voor de kinderen die nog thuis waren gezorgd.

Cami en Deea zijn opgroeiende tieners. Ze houden ervan om te lezen, te fietsen en mee te helpen in de huishouding. Ze hadden een erg mooi schoolrapport afgelopen jaar.

Jullie hebben al van Connie gehoord dat Andreea niet meer bij ons is (in de vakanties komt ze nog wel logeren). Ze woont nu in een tehuis voor jongeren, die worden begeleid om voor zichzelf te gaan zorgen. Helaas laat ze daar ook ongewenst gedrag zien. Er is een psychiatrisch onderzoek geweest. De conclusie van de psychiater was dat ze heel erg op aandacht gericht is, dat ze graag in het middelpunt wil staan. Ze probeert onder taken uit te komen en is wraakbelust. Ze heeft een voor haar leeftijd kinderachtig gedrag. Ze probeert nu bij MacDonalds te werken. We hopen allemaal dat ze serieus zal worden, dat ook zij een doel in het leven heeft. Als ze wil, dan kan ze ook veel bereiken. Ik blijf contact met haar en met haar begeleiders houden.

Cristina, de zus van Andreea heeft het lyceum afgerond, maar wilde niet verder leren. Ze wilde liever naar haar vriend in Engeland gaan. Ik heb geprobeerd om haar op andere gedachten te brengen, maar ze was vastbesloten. Ik heb dagelijks met haar contact en help haar ook financieel en materieel zolang ze daar nog geen baan heeft. Ze vraagt me nog regelmatig om raad. Marina, de vrouw van Marian, is Cristina’s beste vriendin. Zij helpt Cristina waar ze kan. Ze proberen allemaal een werkplek voor haar te vinden.

Samen met de kinderbescherming hebben we besloten om Aurelia over te plaatsen naar een ander familiehuis. Dit was nodig omdat Aurelia optrok met een groep tieners die zich vulgair en onbeschoft gedroeg. Dit had een negatieve invloed op haar, zowel op school als thuis. Haar gedrag had weer een negatieve invloed op de twee jongere meisjes, Deea en Cami.
Ik bid dat het goede dat ze hier geleerd heeft, mee zal nemen in haar leven en dat ze tot bloei zal komen.
Ik heb Aurelia uitgelegd dat we haar niet in de steek laten. Ik ben zelf ook op mijn 15e het huis uit gegaan om te studeren. In de vakanties kwam ik dan weer thuis. Dat mag zij ook als ze wil. Ik zal me om haar blijven bekommeren.
Ik ben met Aurelia naar het familiehuis in Brasov gegaan. In Brasov zal ze ook naar school gaan. Er zijn daar 20 kinderen verdeeld over drie groepen. Zij maakt deel uit van een groep van zeven tieners. Zeker 17 mensen zijn betrokkken bij de zorg. Er zijn onder andere sociale opvoeders, psychologen en pedagogen. Als ik naar dit team kijk, dank ik God ervoor. Tegelijkertijd voel ik me bemoedigd dat mijn man en ik bij het opvoeden van deze kinderen in feite konden worden vergeleken met zo’n heel team! Dat was alleen mogelijk doordat God ons daar de kracht en wijsheid voor heeft gegeven. We hebben voor onze inspanningen geen salaris gekregen, maar ik geloof dat de Heer ons werk zal belonen. Ik bid ook dat God voor onze kinderen zal blijven zorgen.  

Met Marius (de broer van Andreea, Cristina en Aurelia) heb ik behoorlijk wat te stellen gehad, omdat hij absoluut geen zin had om te leren. Hij is liever bezig met de natuur, wil graag weten hoe alles in elkaar zit en houdt van mechanica. Afgelopen zomer heeft hij vol enthousiasme bij een autogarage gewerkt, waar hij werd begeleid door een professionele monteur. We waardeerden het dat hij elke dag naar zijn werk ging, punctieel was en het leuk vond om te werken. We hopen dat hij ook op school zijn best zal gaan doen, zodat hij een certificaat zal krijgen en zijn rijbewijs kan halen. Daarvoor moet hij wel de tiende klas halen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen hem waar mogelijk hierbij helpen.   

Elk kind dat ons huis verlaat, neemt een deel van mijn hart mee. Op deze manier zal ik altijd bij ze zijn, voor ze bidden en ze helpen zoveel en wanneer nodig. Er komt een moment dat wij als mensen ons machteloos voelen voor de problemen die onze kinderen ondervinden in het leven. Op zulke momenten moeten we ze loslaten en de controle van hun leven aan God overgeven.
Kinderen zijn als vlinders. Ze zijn allemaal anders en hebben elk hun eigen charme. Daarom is het goed ze te accepteren zoals ze zijn en ze alleen te helpen wanneer ze ons nodig hebben of om advies vragen.
Ze zijn ook net als kuikentjes: er komt een moment dat ze het nest van de ouders zullen verlaten, maar niet voordat ze hun ouders dankbaar zijn dat ze hebben leren vliegen.

Jaren zijn verstreken, de kinderen gegroeid, wij zijn ouder geworden. De problemen die bij elke leeftijd horen vereisen geduld, wilskracht, inspanning en kosten. Wij moeten ons ook verlaten in Gods hand en ik weet dat hij onze zorgen zal dragen!

Wij zullen blijven houden van en zorgen voor de kinderen die God ons heeft toevertrouwd!
“Wees niet bang, want ik ben bij je,
vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.” Jesaja 41:10


Zoals jullie hebben kunnen lezen, heeft Dana twee weken in het ziekenhuis gelegen. Ze had ontzettend veel pijn door een aandoening aan haar ruggenmerg. Gelukkig heeft de behandeling voor veel verlichting gezorgd, maar ze moet wel op haarzelf gaan letten. Ze mag bijvoorbeeld ook niet meer zo veel lopen. Dit vindt ze zelf erg jammer, want nu liep ze bijna dagelijks samen met Petru naar de burcht.

Per september moeten we het maandelijkse bijdrage met 50 euro verlagen naar 500 euro. We geven nu maandelijks meer geld uit dan er binnenkomt. Als het zo doorgaat moeten we in januari nogmaals het bedrag met 50 euro verlagen. Er komt nu gemiddeld zo’n 450 euro binnen. Ook al zijn een aantal kinderen nu uit huis, toch hebben ook zij nog hun financiele steun nodig.

Nog een heel leuk nieuwtje om te vertellen is dat Petru en Dana opa en oma gaan worden. In november wordt de kleine van Marian en Marina verwacht. Tegen die tijd willen ze naar Engeland gaan om hun kleinkind te bewonderen.


Hartelijke groet,
Connie Meijer

Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 "21020 Pleegzorg Rupea"

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 


Nieuwsbrief oktober 2018

Beste sponsors en belangstellenden,


Op 15 september was het dan zover: de trouwdag van Marian Simonescu (zoon van Petru en Dana) en Marina. Ze hadden een prachtige locatie uitgezocht, in Bradet, een bergdorpje zo’n twintig kilometer van Brasov. Het was mooi weer, dus de ceremonie kon buiten plaatsvinden. Dat maakte het helemaal sfeervol. Voor ons was het ook praktisch, want onze twee kleine kinderen konden rustig achterin spelen (fijn dat tante Liesbeth er ook was!). Om vier uur ’s middags zou de trouwdienst beginnen, maar dat verliep op zijn Roemeens... rond half vijf kwam de bruid aangelopen. De dominee van het gezin Simonescu heeft de zegen uitgesproken over het huwelijk van Marcus en Marina en daarna was het tijd om hen te feliciteren en om foto’s te maken. En vervolgens werd er feest gevierd! Dat houdt vooral in: heel veel eten en heel veel dansen. Er werden maar liefst vijf grote gangen geserveerd, gedurende de hele avond. Na de eerste gang zat ik al aardig vol... Ook typische Roemeense taferelen vonden er plaats: de schoen van de bruid werd gestolen, de bruid en de bruidegom werden om beurten ontvoerd (en even later weer keurig teruggebracht!). Al met al een heerlijk feest, wat tot diep in de nacht is gevierd. 


De kinderen zelf zagen er allemaal ook prachtig uit. Deea en Cami waren de bruidsmeisjes. Zij liepen voor Marina uit om rozenblaadjes te strooien. Ook mochten ze het kussentje met de ringen geven. Cami heeft later op de avond nog een lied voor ze gezongen.


Deea was de week dat wij er waren ook jarig. Alina had voor haar de taart gemaakt en deze versierd met een ’10’. Deea mag zich nu ook onder de tieners scharen! Net als de vorige zomers was Deea naar haar biologische ouders gegaan. Alina was van de zomer ook weggeweest, twee maanden naar haar zus in Engeland.


Petru en Dana hebben voor de zomer moeten besluiten dat ze niet langer de zorg voor Andreea konden dragen. Ze heeft meer begeleiding nodig dan de familie haar kan bieden. Na zorgvuldig zoeken hebben ze voor haar een plek gevonden waar ze wordt begeleid bij het zelfstandig wonen. Andreea vond dit zelf ook een goede oplossing. Ze woont er nu een paar maanden. Ze mag de familie bellen als ze wil, maar dat heeft ze maar een paar keer gedaan. Ze heeft het daar prima naar haar zin.


Antonia daarentegen belt wel bijna dagelijks met het thuisfront als ze doordeweeks in Brasov zit. Ze werkt nu bijna een jaar op een kantoor als administratief medewerkster. Ze wil nog doorleren voor accountancy. Maar ze vindt het heerlijk om even de dag door te nemen met haar moeder. Ze komt vrijwel elk weekend naar huis, net als haar broer Emanuel. Hij is gelukkig wat serieuzer geworden wat zijn studie betreft. Hij kan inmiddels met zijn ene oog goed kijken, maar het andere moet nog steeds geopereerd worden.


Voor Cristina waren de weken voor de bruiloft extra leuk, want toen was haar vriend Danny (broer van Marina) er ook. Hij woont en werkt samen met Marian en Marina in Engeland. Ze kan hem daardoor niet zo vaak zien. Toen hij er was, heeft ze volop van zijn aanwezigheid genoten. Alleen vertrok hij zes dagen na de bruiloft weer naar Engeland...


Wij waren dus niet de enige logees bij de familie... Het was er full house: Petru, Dana, broer Pompiliu, Marian en Marina, acht pleegkinderen, vriend Danny en ons gezinnetje met zus Liesbeth: 19 man! Gastvrij zijn is voor de familie een vanzelfsprekendheid. Onze twee kleintjes hebben ook volop genoten van alle aandacht die ze kregen. Dat was thuis weer even wennen...


Hartelijke groet,


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 "21020 Pleegzorg Rupea"


A.R. Timmer te Zwolle
 NL14RABO0113321023, "Pleegzorg Rupea"


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.
Nieuwsbrief maart 2018

Beste sponsors en belangstellenden,


De familie Simonescu maakt zich op voor een groot feest: Marian, de zoon van Petru en Dana gaat trouwen! Het duurt nog even, maar in september zal de bruiloft plaatsvinden en zal Marian met zijn Marina trouwen. Met ons gezinnetje hopen we getuigen te zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Marian woont op dit moment in Engeland, waar hij samen met Marina werk heeft gevonden.

Voor Cristina heeft de ontmoeting met Marina’s familie nog iets moois opgebracht: zij heeft nu verkering met een broer van Marina! Ze voelt zich erg gelukkig en Dana kan ook aan haar zien dat het haar goed doet. Zowel thuis als op school gaat het goed met haar.

De operatie van Emanuel aan zijn oog is op zich goed verlopen, maar bij de nacontrole bleek dat zijn pupil groter was dan normaal. Hij moest daarom nogmaals aan hetzelfde oog geopereerd worden. Als nu alles goed is, mag hij aan zijn andere oog geopereerd worden. De eerste operatie kostte uiteindelijk 2500 Lei (ruim 500 euro). Na de operaties moet er vervolgens nog een nieuwe bril komen. Al met al aardig wat extra kosten.


Emanuel zet zich inmiddels wel beter in voor zijn studie, maar helaas neemt de computer een groot deel van zijn tijd in beslag. Dit levert best wat spanning in het gezin op.


De studie psychologie valt Alina wat tegen. Ze heeft veel lage cijfers gehaald voor de tentamens. Ze weet nog niet of ze bij deze studie blijft of dat ze een andere studie zal gaan doen.


De zorg voor al de tieners en jong volwassenen is niet makkelijk. Ondanks alles geeft Dana aan dat het lieve kinderen zijn. Op 8 maart (vrouwendag) is ze door de kids die thuis waren ook flink in de bloemen gezet!Hartelijke groet,


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’


A.R. Timmer te Zwolle
 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.
Nieuwsbrief september 2017

Beste sponsors en belangstellenden,

Terwijl het in Nederland volop herfst is, is het in Rupea goed toeven met een temperatuur van 25 graden en een matige wind. In de zomer is het er flink heet geweest. Zelfs zo heet, dat de verf van de muren afgebladderd is. Nu de kinderen weer naar school gaan, willen ze de muren van de kinderkamer opnieuw verven. Petru heeft met de jongens al een aantal muren gerepareerd.

Inmiddels heeft Antonia een baantje als boekhoudster gevonden in Brasov. Van haar eerste salaris heeft ze als verrassing allerlei schoolspullen voor de andere kinderen gekocht! Elk weekend komt ze nog steeds naar huis.

Emanuel moet het tweede jaar overdoen. Hierdoor verliest hij ook de beurs en moet er 800 lei (zo’n 175 euro) voor de opleiding betaald worden. Dana heeft nu intensiever contact met een van de docenten van Emanuel, dus hopelijk werpt dat zijn vruchten af...

Emanuel heeft altijd al problemen met zijn ogen gehad. Als hij bijvoorbeeld een boek wil lezen, moet hij het praktisch voor zijn neus houden. Tot nu toe kon er aan zijn oogprobleem nooit wat gedaan worden, omdat de deskundigheid en de middelen ontbraken in de Roemeense ziekenhuizen. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ze hebben contact met de oogarts gehad en deze heeft Emanuel een operatie geadviseerd, waarbij zijn lenzen worden vervangen door kunstlenzen. Hoewel Emanuel erg tegen deze operatie opziet, wil hij hem toch graag ondergaan, omdat hij dolgraag goed wil kunnen zien. De kosten voor een operatie komen op ongeveer 3000 lei neer (hangt af van het materiaal dat wordt gebruikt). Omgerekend is dat zo’n 650 euro. Hij zal per oog worden geopereerd. De eerste operatie staat voor 13 oktober gepland.

Er is op de rekening van Children’s Relief nog saldo beschikbaar om hen eenmalig een extra bijdrage van 500 euro te geven voor de operatie.

Alina heeft het lyceum glansrijk afgerond (als beste van de klas!) en gaat nu psychologie studeren. Met dit diploma kan ze in het onderwijs werken. Marius gaat nu beginnen aan het lyceum.

Deea heeft een paar dagen geleden haar 9e verjaardag gevierd. Ik weet nog goed dat ze vijf jaar geleden als klein meisje bij het gezin kwam wonen. Nu is het al bijna een tiener!

De familie Simonescu is erg dankbaar voor alle steun en wenst jullie alle goeds toe.

Hartelijke groet,

Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’


A.R. Timmer te Zwolle
NL14RABO0113321023, ’Pleegzorg Rupea’


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.Nieuwsbrief maart 2017

Beste sponsors en belangstellenden,


Afgelopen winter is de griepvirus ook het gezin Simonescu niet voorbijgegaan. De kinderen hadden vooral last van keelpijn en koorts. In tijden van ziekte zet Dana alle zeilen bij om ze weer op de been te krijgen. Gelukkig gaat het nu allemaal weer goed met ze. Zelf had Dana de laatste tijd last van hoge bloeddruk. Ze is hiervoor onder controle. Pas geleden was er een adertje in haar oog gesprongen. Reden dus voor haar om het wat rustiger aan te doen.


Zodra een kind 18 jaar wordt, komt er een gesprek met de kinderbescherming. Op dat moment moet de keuze worden gemaakt of het kind bij het gezin mag blijven. Zo kwam eind december de vraag of Andreea bij het gezin zou blijven of niet. De kinderbescherming had hun geadviseerd om haar uit huis te plaatsen vanwege het moeilijke gedrag dat zij laat zien. Petru en Dana hebben hier lang over nagedacht, maar uiteindelijk besloten om haar toch te laten blijven bij hen. Ze heeft hun bescherming nog hard nodig. Ze willen haar de kans geven om school af te maken en zijn bang dat als ze haar laten gaan, dat ze uiteindelijk in het verkeerde circuit terecht komt. Begin februari hebben ze bij de rechtbank alles in orde laten maken dat ze bij hen mag blijven. Ondanks haar moeilijke gedrag houden ze van haar en willen haar Gods liefde blijven laten zien. En hopelijk zal dat ertoe leiden dat Andreea haar gedrag zal veranderen en echt wat probeert te maken van haar leven.


Cristina is in februari 17 jaar geworden en Aurelia wordt binnenkort 14 jaar. Langzamerhand worden de meiden ouder!


In februari werd het gezin verrast met de collecteopbrengst van de kerk in Schiedam. Daar waren ze ontzettend dankbaar voor. Zeker in het begin van de maand als de rekeningen betaald moeten worden, hebben ze het financieel zwaar. Het kwam precies op het goede moment binnen!


Het afgelopen jaar zijn er een aantal extra giften binnengekomen op de rekening van Children’s Relief. We hebben het jaar daardoor goed mogen afsluiten en kunnen nu dit geld gebruiken om het maandelijkse bedrag voorlopig met 50 euro te verhogen naar 550 euro. Er komt maandelijks nu in ieder geval 490 euro binnen.


Alle sponsors hartelijk dank voor het steunen van dit gezin!


Namens de familie de hartelijke groeten,


Connie Meijer
Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’


A.R. Timmer te Zwolle
 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.


Nieuwsbrief december 2016

Beste sponsors en belangstellenden,

 
Een paar maanden geleden hebben Sjaak, Lars en ik van de gastvrijheid van het gezin Simonescu mogen genieten. Het was voor mij alweer ruim twee jaar geleden dat ik voor het laatst in Roemenië was geweest. Ik had Cami nog niet eerder ontmoet. Zij is vorig jaar bij het gezin gekomen, als negende pleegkind. Het is mooi om te zien dat zij zich inmiddels helemaal thuis voelt bij dit gezin. Ik kon wel merken dat ze nog veel ondersteuning en bevestiging nodig heeft. Gelukkig is ze dan hier aan juiste adres! Ook is ze heel snel afgeleid. Zo was ze haar broodpakket een aantal keer vergeten mee te nemen naar school...


Het was leuk om Antonia weer te zien en te spreken. Het is iemand met veel ambitie. Ze is nu bezig aan haar masterstudie economie. Ze ziet om zich heen hoeveel er wel niet misgaat in bedrijven, hoeveel de mensen alleen maar aan zichzelf denken en zich niet om anderen bekommeren. Ze kiest zelf bewust voor een bedrijf dat daarin anders is. Ze vindt het belangrijk dat zaken eerlijk gaan. Dat vond ik mooi om te horen. Ik hoop van harte dat ze haar plekje in de maatschappij gaat vinden en dat zij daar verschil zal kunnen maken.


Petru en Dana hebben nog wel veel te stellen met de vier kinderen Andreea, Cristina, Marius en Aurelia. Zij komen allemaal uit hetzelfde gezin en dragen alle vier een behoorlijk verleden met zich mee. Ze zijn nu allemaal in de puberleeftijd gekomen en dat maakt het voor Petru en Dana niet altijd gemakkelijk. Het is best pittig om met zoveel pubers in een huis te zijn! Het vergt soms veel geduld van ze. Maar het betekent ook dat ze meer moeten loslaten. Ze kunnen hen niet meer letterlijk aan de hand meenemen.


De week bij het gezin ging ontzettend snel voorbij. Wat hebben we genoten van hun gastvrijheid, van de kinderen, van hun enthousiasme. Ze waren ook allemaal gek met ons kleine mannetje. Het liefst wilden ze hem daar houden, maar dat leek mij zelf niet zo’n goed idee...


Met Petru en Dana hebben we nog veel gesproken over de financiële situatie. Er komt nu maandelijks in ieder geval 492,12 euro binnen. Daar moeten de 10 procent stichtingskosten nog van af. Gelukkig mochten we regelmatig een extra gift ontvangen, zodat we de familie voorlopig 500 euro in de maand kunnen blijven overmaken. Dit is helaas nog te weinig om van rond te komen. We zijn daarom nog steeds op zoek naar sponsors die dit werk van de familie maandelijks willen ondersteunen. Uw steun, in welke vorm ook, wordt zeer gewaardeerd!


Namens de familie de hartelijke groeten en een...craciun fericit si un an nou binecuvantat!


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’


A.R. Timmer te Zwolle
 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.Nieuwsbrief september 2016

Beste sponsors en belangstellenden, 

Het gewone leven is weer begonnen bij de familie Simonescu. De jongere kinderen hebben de eerste week school erop zitten. Maar ook Antonia en Emanuel moesten al aan de bak. Antonia heeft het toelatingsexamen voor de masterstudie Boekhouding gehaald en begint nu aan deze studie. Emanuel moest nog een aantal tentamens herkansen.

De jongste van het stel, Deea, zit nu ook op de basisschool. Ze heeft een diploma gekregen waarin stond dat ze het kleuteronderwijs met goed gevolg heeft afgerond. Cami zit Ă©Ă©n klas hoger dan haar. Op haar rapport stond: “hele mooie resultaten, zowel voor het leerwerk als voor gedrag”.

Het mobiele tijdperk is ook in RoemeniĂ« goed zichtbaar. Aurelia vertelde met een glimlach tegen Dana dat zij de enige was die een boek aan het lezen was, de rest zat allemaal met hun mobieltje te spelen...

Cristina is van de zomer met haar klas naar Duitsland geweest. Ze hebben daar activiteiten voor kinderen georganiseerd. Andreea had ook de kans om mee te gaan, maar zij wilde niet. Ze is op het moment erg opstandig. Dana hoopt dat haar gedrag niet verder zal escaleren en dat ze gewoon bij de familie kan blijven. In overleg met de psycholoog van de kinderbescherming volgt Andreea nu een programma waarbij ze leert om zichzelf te beheersen.

In de zomervakantie hebben de kinderen kunnen genieten van het mooie weer en de omgeving. Regelmatig zijn ze eropuit geweest. Ze zijn naar het zwembad in Vlahita geweest, maar ze hebben bijvoorbeeld ook gezwommen in het prachtige meer van Racos. Zoon Marian was van de zomer thuis en heeft de oudste drie kinderen meegenomen op een fietstour door RoemeniĂ«. Antonia, Emanuel en Alina hebben ervan genoten! Al zal het nog best zwaar geweest zijn voor ze, want het valt niet mee om met hoge temperaturen de klimmetjes te moeten trotseren.

Het toerisme in Rupea neemt intussen toe. Zo hebben ze een aantal jaar geleden de burcht helemaal opgeknapt en voor parkeergelegenheid gezorgd. Dit jaar hebben ze een week lang een middeleeuws feest op de burcht georganiseerd. Allerlei taferelen werden nagespeeld. De familie Simonescu was uiteraard ook van de partij.

Er is de laatste maanden voldoende sponsorgeld binnengekomen om de familie in ieder geval 500 euro per maand te kunnen overmaken. Al dekt dat jammer genoeg niet alle kosten. Het zou fijn zijn als Antonia op den duur een baan kan vinden, zodat dit enigszins verlichting kan brengen in de financiële zorgen. Tot die tijd zorgen Petru en Dana ook gewoon voor haar.

Sjaak, Lars en ik gaan de familie over een klein maandje bezoeken. Het is de eerste keer dat we met Lars (acht maanden) zo’n lange reis maken. Hopelijk gaat het allemaal goed. Maar waarschijnlijk zal hij bij de familie geen aandacht te kort komen!

Hartelijke groet,
Connie Meijer

 Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle
NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.Nieuwsbrief juni 2016

Beste sponsors en belangstellenden, 


Een paar weken geleden is Liesbeth ’t Hart met haar oom naar de familie in RoemeniĂ« geweest. Via haar verslag krijgen jullie een indruk van het gezinsleven:  


“Van zaterdag 28 mei t/m maandag 7 juni ben ik, samen met mijn oom Arie-Willem, te gast geweest bij de familie Simonescu. Een zeer gastvrije familie moet ik zeggen! Ze deden er alles aan om ons een plezierig verblijf te geven, en wilden graag dat we ons thuis voelden. Gelukkig kon ik dankzij de cursus van Connie al een beetje Roemeens, want de kinderen begonnen direct hele verhalen te vertellen. Na ongeveer een halve week was ik een beetje aan hun spreektempo gewend en snapte ik ongeveer waar ze het over hadden.Vooral tijdens woordspelletjes na het eten leverde dat komische situaties op. Antonia, Alina en Christina kregen regelmatig de slappe lach :-)


Dana doet erg haar best om ervoor tezorgen dat de kinderen in goede harmonie met elkaar omgaan. Toen ik een keer met haar mee was naar een kledingzaakje in de stad, merkte de winkelier op: "Je kunt zo merken dat het kinderen van jou zijn; ze zijn zo respectvol en gehoorzaam!" Elke keer als ze iets doen wat niet goed is, legt Dana uit waarom ze dat niet goed vindt en waarom ze verwacht dat ze zich anders gedragen. Soms moet ze zelf ook even zoeken naar hoe ze het kind hetbest kan benaderen. Het is echt mooi om te merken hoe ze dat alles doet in afhankelijkheid van God. En hoe ze ook dat aan de kinderen probeert mee te geven. Elke dag mag er bijvoorbeeld een ander kind bidden bij de maaltijd, en op zondag mogen ze poëzie of een favoriete Bijbeltekst lezen.


De kinderen lieten ons niet met lege handen weggaan. Ze overstelpten ons met aandenkens: een zelfgemaakt armbandje, tekeningen, bladwijzers, herinneringen op papier,dingetjes voor in je haar en zelfs 2 shirtjes zonder mouwen. Ook zonder dat was dit een vakantie om niet gauw te vergeten!”


Antonia heeft inmiddels het eerste deel van haar studie met succes doorlopenen de bul hiervoor ontvangen. Het is nu een dame met een officiële titel! Ze kan nu nog doorgaan met een masterstudie, maar daar moet ze eerst nog een examen voor halen.


De afgelopen maanden zijn er flink wat verjaardagen gevierd: Petru (57),Cami (8), Emanuel (20), Marius (15) en Aurelia (13). De kinderen worden groot! Ik zag op de foto’s dat Marius zelfs al een snorretje heeft... De laatste keer dat ik er was, speelde hij nog lief met autootjes...


Namens de familie wens ik jullie een heerlijke vakantie toe!


Hartelijke groet,

Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Verkoop tulpen in Schiedam

De velden in de bloembollenstreek beginnen steeds meer kleur te vertonen. De eerste tulpen zijn al geplukt. Met Koningsdag krijgt u de gelegenheid om mooie, vers geplukte tulpen te kopen en zo een bijdrage te leveren aan het pleegzorgproject. De tulpen komen van een zwager van mij uit Lisse. 

De tulpenverkoop zal plaatsvinden op de vrijmarkt van Schiedam. We staan bij Laan van Spaland.  

We zien u dus graag met Koningsdag. Dan krijgt u ook de gelegenheid om onze kleine Lars te zien.

Hartelijke groet,

Connie Meijer 

 

Nieuwsbrief maart 2016

Beste sponsors en belangstellenden, 


Het is alweer tien jaar geleden dat Pleegzorg Rupea van start ging. In maart 2006 zijn Dana en Petru begonnen met de pleegzorg voor Antonia en Emanuel. Nu hebben ze de zorg over negen kinderen. Voor de kinderen betekent het veel dat ze in dit gezin kunnen opgroeien. Om zomaar wat punten te noemen:


  • ze hoeven niet meer in het kindertehuis te wonen

  • ze kunnen opgroeien in een liefdevol, christelijk gezin

  • de broertjes en zusjes kunnen bij elkaar blijven

  • ze worden gesteund bij moeilijkheden

  • ze worden geholpen bij het huiswerk

  • ze leren om voor elkaar te zorgen

  • ze leren om te koken, huishoudelijke taken te doen

  • ze leren om steeds zelfstandiger te worden


Voor de kinderen is het nu bijna vanzelfsprekend dat ze bij Dana en Petru mogen opgroeien. Maar af en toe realiseren zij zich ook hoe veel geluk zij hebben gehad. Ze lieten dat bijvoorbeeld zien door voor hen een taart te maken, nog ter gelegenheid van hun 32 jarig huwelijk. Dat was een complete verrassing voor hen!


Dana vertelt dat het goed met de kinderen gaat. Helaas heeft Emanuel drie tentamens niet gehaald, wat betekent dat hij geen recht meer heeft op een beurs. Hij overwoog zelfs om te stoppen met studeren, maar Dana heeft hem aangemoedigd om toch door te gaan. Ook al zijn ze nu ouder, ze blijven de steun van hun ouders nodig hebben. Zowel Emanuel als Antonia komen elk weekend thuis.


Cami voelt zich intussen al helemaal thuis bij de familie. Het leven van het kindertehuis heeft bij haar zijn sporen nagelaten, maar Dana verwacht dat dit wel goed gaat komen. Op school doet ze het goed. Dana heeft foto’s laten zien van haar handschrift en dat ziet er al keurig netjes uit.


Antonia heeft sinds kort een beugel. De kosten hiervoor zijn ongeveer 1000 euro. Dit kan gelukkig wel in delen worden betaald.


Op dit moment kunnen we de familie maandelijks 500 euro overmaken. Ze zijn ons enorm dankbaar voor de hulp die we hen geven. Zonder onze steun zouden de kinderen niet bij de familie kunnen blijven. De maandlasten worden nu wat lager, doordat de gaskosten in deze tijd lager zullen zijn. Aan de andere kant komen de studiekosten van Emanuel en de beugel van Antonia erbij. De geldzorgen blijven daarom helaas wel...


Eind april willen we een tulpenactie organiseren, waarschijnlijk op Koningsdag in Schiedam. De tulpen komen rechtstreeks van het veld, mooier kun je ze niet hebben! Meer informatie hierover volgt nog, maar dan kunnen jullie hier alvast naar uitzien!


Willen jullie voor de familie blijven bidden?


Namens de familie wens ik jullie alvast fijne paasdagen!


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Nieuwsbrief december 2015

Beste sponsors en belangstellenden, 


Het einde van het jaar is alweer in zicht. Voor mij persoonlijk helemaal een tijd om naar uit te kijken omdat we begin januari ons eerste kindje verwachten!


Net als voor de kinderen in Nederland begint vrijdag de kerstvakantie in Roemenië . Een periode van twee weken waarbij ze even niet aan school hoeven te denken en de geboorte van Jezus mogen gedenken. De kinderen zullen langs de deuren gaan om kerstliedjes te zingen. Vaak worden ze dan verwend met allerlei lekkers.


Voor Emanuel zit het eerste semester van de universiteit erop. Hij moest in het begin heel erg wennen. Hij vond het moeilijk om zover van huis te zijn. Elk weekend komt hij terug naar huis (ruim 5 uur met de trein). In tegenstelling tot het verblijf van Antonia in het internaat moet Emanuel wel voor zijn eten betalen. Het blijkt namelijk dat het eten voor kinderen die niet uit de provincie Cluj komen, niet worden vergoed. Dat was een tegenvaller voor ze. De reiskosten voor Emanuel vallen ook een stuk hoger uit. Emanuel heeft persoonlijk wel een meevaller gekregen, want hij heeft een laptop van zijn zus gekregen. Antonia had deze gewonnen, maar omdat ze er zelf al een had, heeft ze deze aan Emanuel gegeven. Een heel aardig gebaar van Antonia!


Op 3 december is Andreea 17 jaar geworden. Dana vertelt dat ze zich echter soms wel als een kind van 7 gedraagt... Ze heeft als kind veel traumatische ervaringen meegemaakt, dat weer zijn invloed heeft op haar gedrag nu. Dat vergt van Petru en Dana veel geduld bij het opvoeden. Gelukkig gaat het op school steeds beter. Vorig jaar moest er enorm aan getrokken worden, maar ook zij haalt nu goede cijfers. En ook haar andere zussen (Cristina en Aurelia) en broer Marius doen het beter op school.


Over de kinderen Deea en Cami zijn de leerkrachten zeer tevreden. Ze zijn altijd vol lof over de meisjes als Dana met ze praat. Ze halen dan ook mooie resultaten. Cami voelt zich heel gelukkig nu ze bij de Simonescu’s is. Omdat de papieren voor Cami nog niet rond zijn, krijgen ze nog geen vergoeding voor haar. Daarnaast krijgen ze geen vergoeding voor Antonia meer. Dana heeft bij de rechtbank aangegeven dat ze nu nog steeds voor haar zorgen, dus hopelijk krijgen ze haar toelage binnenkort weer. Voor Alina (inmiddels ook al 18!) en Emanuel moesten ze de aanvraag eveneens opnieuw indienen.


Dana is nu echt met pensioen. Ze vertelt dat ze nu veel rustiger is en meer tijd aan de kinderen en het huishouden kan besteden. Ze heeft wat salaris betreft wel een heel stuk moeten inleveren. Inmiddels krijgt ze wel haar pensioen (zo’n 200 euro), maar na 38 jaar werken is dit eigenlijk maar een schamel bedrag.


Op dit moment komt er maandelijks zo’n 480 euro binnen op de rekening van Children’s Relief. We hebben de afgelopen maanden het bedrag tot 600 euro kunnen aanvullen van wat er nog op de rekening stond, maar de bodem is inmiddels bereikt. We kunnen uiteraard niet meer geven dan dat er aan inkomsten binnenkomt. Dat betekent dat we het bedrag nu moeten verlagen naar 450 euro (rekening houdend met de kosten voor de stichting). Dat is te weinig voor de familie om van rond te komen. Mochten jullie nog goede ideeën hebben om maandelijks meer geld binnen te krijgen, dan hoor ik dit graag!
Namens de familie wens ik jullie alvast fijne kerstdagen en een gezegend 2016!


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Nieuwsbrief september 2015

Beste sponsors en belangstellenden, 


Het schoolleven in Roemenië is weer van start gegaan. De eerste dag dat de kinderen naar school gaan, geven ze een bloem of aardigheidje voor de leerkracht mee. Normaal gesproken kreeg Dana dit ook altijd als juf van de onderbouw. Maar nu is ze toch echt gestopt met lesgeven. Ze vond het wel apart om alleen maar met de kinderen mee naar school te gaan en na de bel weer naar huis te gaan...


Antonia en Emanuel beginnen pas volgende week met studeren. Emanuel stapt nu voor het eerst de studentenwereld in. Hij was erg blij dat hij het toelatingsexamen gehaald had en nu geschiedenis kan gaan studeren in Cluj. Deze grote stad ligt ongeveer vier uur rijden van Rupea vandaan. Dat betekent dus ook dat hij op het internaat daar zal verblijven. Gelukkig heeft hij net als Antonia een beurs voor het studeren gekregen. Emanuel is van de zomer samen met Dana en Petru naar Cluj geweest om zijn studentenstad te gaan verkennen. Ook al was het die dag zo’n 42 graden, toch waren ze allemaal in een feeststemming!


Emanuel had dit jaar niet zo’n behoefte om mee te gaan met het kamp. De oudere kinderen zijn wel met Petru naar het kamp gegaan. Omdat Deea een groot deel van de zomer bij haar eigen ouders was, bleven er in huize Simonescu nog maar een paar personen over: Dana, Emanuel, Marius en Aurelia. En uiteraard de broer van Dana, Pompediu. Maar zij wisten zich ook prima te vermaken.


Er is van de zomer wat afgelopen door Dana, Petru en de kinderen. Dana gaat vaak met zonsopgang er al op uit om een stevige wandeling naar de burcht te maken. Dat is best een pittige klim. Dana geniet ’s ochtends van de stilte en de schoonheid van de natuur. De kinderen gaan meestal ’s avonds meewandelen (overdag is het daar veel te warm voor) om de zon weer te zien zakken. Al met al een prima manier om de conditie op pijl te houden. En het is nog gezellig ook, zo met elkaar.


De laatste weken van de zomervakantie heeft Cami bij de familie gelogeerd. Cami is een meisje dat is opgegroeid in het kindertehuis van Rupea, samen met haar zus. Hun ouders of andere familieleden hebben ze nog nooit gezien. Ze hebben alleen elkaar. Drie jaar geleden wilde Dana deze twee meisjes eigenlijk al in hun gezin opnemen. Daar was toen niet de mogelijkheid voor. Nu is de zus van Cami een tijdje geleden geadopteerd en stond Cami er ineens helemaal alleen voor. Dat was behoorlijk heftig voor haar. Nu Antonia en Emanuel een groot deel van de tijd er niet zijn, is er ruimte gekomen voor Cami. En daar is ze erg blij mee!


De maandelijkse bijdrage hebben we helaas moeten verminderen naar 600 euro. Er kwam structureel minder geld binnen dan dat er uitgegeven werd. Het scheelt dat Antonia en Emanuel beiden een beurs hebben, maar voor de dagelijkse kosten zijn ze nog wel afhankelijk van hun pleegouders. En een groot gezin brengt nu eenmaal veel kosten met zich mee. Ondanks dit zijn Dana en Petru blij met alle hulp die ze van ons krijgen. Ze zijn blij dat ze er voor deze kinderen kunnen en mogen zijn.Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Nieuwsbrief juli 2015

Beste sponsors en belangstellenden, 


In Roemenië hebben de meeste kinderen al een tijdje heerlijk vakantie. Voor een aantal leerlingen is de komende periode nog spannend. Wanneer je bijvoorbeeld naar het lyceum (vergelijkbaar met bovenbouw voortgezet onderwijs) of de universiteit wilt gaan, moet je eerst een toelatingsexamen maken. In het huis van de familie Simonescu heerst er daarom nu nog wat spanning: mogen Andreea en Cristina door naar het lyceum en kan Emanuel geschiedenis studeren aan de universiteit in Cluj? Ze moeten nog even wachten tot 15 juli voor ze de uitslag weten.


Alina heeft het jaar keurig afgerond, als beste van haar klas. Ook Marius en Aurelia gaan met prima cijfers door naar het volgende jaar. Voor Aurelia was het een goede zet geweest dat ze het jaar over heeft gedaan (bij Dana in de klas). Nu kan ze het volgende jaar veel zekerder beginnen. En dat is wel prettig, want dan gaat ze naar het voortgezet onderwijs, waar ook meer zelfstandigheid van haar verwacht wordt.


Ten slotte hebben we de kleine Deea nog. Zij gaat volgend jaar naar het basisonderwijs, dus ook een nieuwe fase voor haar. De laatste dag op de kleuterschool mochten ze allemaal verkleed. Ze ging verkleed als heks. Toen ik haar op de foto zag, moest ik wel lachen, want ze had mijn oude, kapotte zonnebril hiervoor gebruikt. De glazen waren eruit gevallen, maar zij vond de montuur zo leuk, dus heb ik hem aan haar gegeven. Zo zie je dus maar weer waar het allemaal goed voor kan zijn! Deea is nu overigens bij haar ouders. Daar blijft ze tot eind juli.


Maar ook voor Dana breekt er een nieuwe fase aan, want ze heeft een punt gezet achter haar carričre als juf. Ze heeft een heleboel kinderen mogen helpen op weg naar hun carričre. Aan de ene kant vindt ze het moeilijk om niet meer voor de klas te kunnen staan, maar aan de andere kant geeft het haar meer rust en ruimte. En gelukkig heeft ze thuis ook nog kinderen om haar heen!


Sinds januari dit jaar krijgt de familie Simonescu meer geld van de staat om voor de kinderen te zorgen. Daardoor is het voor Dana mogelijk om niet meer te hoeven werken. Met het geld van de staat plus het maandelijkse sponsorbedrag kunnen ze het redden.


Dana heeft echter nog niet echt kunnen genieten van de rust, want ze zijn de afgelopen tijd bezig met het asfalteren van de weg, die net naast hun huis loopt. Dat gaat met enorm veel geluid gepaard. En aangezien hun slaapkamer aan de kant van de weg staat, kun je begrijpen dat er van slapen niet veel terecht komt...


Met de gezondheid gaat het overigens goed. Wel moet Dana in de zomer nog naar het ziekenhuis voor nierstenen. Met haar broer gaat het ook een stuk beter. Hij is enorm opgeknapt nu hij in een huis vol leven terecht is gekomen.


Een hele fijne zomer toegewenst!


Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Nieuwsbrief maart 2015

Beste sponsors en belangstellenden, 


Op dit moment is het heerlijk weer in Roemenië, zonnig met een aangename temperatuur van 21 graden! Al is dit slechts tijdelijk, want even later zakt de temperatuur weer naar 9 graden. Extreme schommelingen dus. Daar kunnen we hier in Nederland van meepraten... Waar we ook over mee kunnen praten, is de langdurige griep. Dana vertelde dat ze wel zo’n twee maanden last heeft gehad. De een na de ander werd ziek. En als je weet dat ze echt alles proberen om te voorkomen dat iemand ziek of verkouden wordt (altijd op een kussen zitten, altijd pantoffels aan, tocht voorkomen, huis warm houden), kun je nagaan hoe hardnekkig het virus was.


Helaas was Dana ook aan de beurt. Alleen was ze niet geveld door de griep, maar door nierstenen. Ze is onderzocht in het ziekenhuis waar bleek dat er vier grote stenen in haar rechter nier zitten. Waarschijnlijk gaat ze in april naar een ziekenhuis in Brasov, waar de stenen kleiner gemaakt zullen worden. In de tussentijd moet ze veel water en thee drinken.


Ook haar broer (Pompediu) moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege prostaatkanker. Hij zou 24 maart geopereerd worden in Brasov, maar daar gaven ze aan dat hij toch beter in Boekarest geopereerd kan worden. Dat is dus een stuk verder weg (zo’n vier uur rijden met de auto). Wat het ook lastig maakt, is dat hij geen verzekering heeft en geen inkomen.


Ondanks dit alles is Pompediu optimistisch en vrolijk. Dana is blij dat ze haar broer in huis heeft gehaald. Ze hebben pas zijn verjaardag gevierd. Hij was helemaal ontroerd doordat hij nooit eerder zoiets had meegemaakt. Nu kreeg hij taart, werd er voor hem gezongen, kreeg hij tekeningen of kaartjes van de kinderen. Bijzonder hoe zo’n kleinigheid toch zo’n impact kan hebben.


Cristina mocht ook een jaar aan haar leeftijd voegen en is inmiddels 15 jaar. Samen met Andreea krijgt ze extra begeleiding voor school. Of ze het examen gaan halen, is nog maar zeer de vraag. Dana wilde wel dat ze in hun plaats kon leren, maar dat gaat helaas niet...


Het jaaroverzicht van de inkomsten en uitgaven staat inmiddels op de site. In de maand december is er extra veel binnengekomen. Ook zijn er toezeggingen gedaan om het sponsorbedrag te verhogen en zijn er sponsors bijgekomen. Helemaal super! Er hoeft dus voorlopig geen fietsactie meer georganiseerd te worden.


Onze trouwe contactpersoon van Children’s Relief, Jantine Tromp, werkt nu niet meer bij de stichting. Jantine heeft altijd keurig de overzichten gemaakt en maandelijks het geld naar Dana gestort. Doordat de afstand nu groter wordt (letterlijk omdat ik nu in Lisse woon!) en we minder binding hebben, zijn we aan het kijken naar andere mogelijkheden. Misschien verandert er niets, maar misschien kunnen we ons ook aansluiten bij een plaatselijke stichting, die ook actief is in Roemenië. Mocht hier meer over bekend zijn, dan krijgen jullie hier uiteraard meer over te horen.


Alvast gezegende paasdagen gewenst!


Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB000000358421020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

Nieuwsbrief december 2014

Beste sponsors en belangstellenden, 

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt in huize Simonescu om de wintervoorraad op peil te brengen. Er zijn compotes gemaakt van de druiven en appels uit de tuin en diverse groentes zijn ingemaakt. Al met al een hoop werk: er moet geplukt worden, schoongemaakt, geschild, gekookt (soms buiten in een hele grote kookpot) en vervolgens wordt alles in glazen potten gedaan. En dan is het fijn om met een grote familie te zijn! De kinderen vinden het heerlijk om in de keuken bezig te zijn. En zeker als het gaat om het maken van taarten of het bakken van koekjes...


Afgelopen zaterdag vierde Andreea haar zestiende verjaardag. Dana vertelde dat ze daar erg trots op was. Het is natuurlijk ook een heel bijzondere leeftijd! Andreea en Cristina zitten nu in de achtste klas. Dat is te vergelijken met het eind van de onderbouw van de middelbare school. Aan het eind van dit schooljaar moeten ze examen te doen om toegelaten te mogen worden tot het lyceum. Dat zal voor deze dames nog pittig worden, want het leren zit ze niet zo in het bloed...

 

Dana is blij dat ze Aurelia heeft laten doubleren. Ze merkt dat ze vooruit gaat en dat ze goed in haar vel zit. Dana heeft nu een rustige klas waarbij ze de leerlingen de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Ze zou echter volgend jaar (als er weer met een nieuwe klas van vier jaar gestart wordt) willen stoppen. Dana heeft gehoord dat met ingang van januari de toeslagen voor pleegkinderen omhoog gaan. Dat zou in haar geval betekenen dat ze inderdaad kan stoppen met lesgeven. Nu alleen hopen dat de regering haar woord houdt...

Inmiddels woont Pompediu, de broer van Dana, ook bij het gezin. Toen Sjaak en ik van de zomer bij het gezin waren, hebben we al kennis met hem kunnen maken. Hij moest in oktober echter weer terug naar zijn oude woonplaats (ruim zes uur rijden van hen vandaan) voor diverse ziekenhuiscontroles. Dat kon nog niet in Rupea of Brasov geregeld worden. Gelukkig zag alles er goed uit. Hij voelt zich nu een stuk beter. Een plek met mensen om hem heen doet hem zichtbaar goed.

Begin volgend jaar hoop ik het financieel overzicht van 2014 op de site te zetten. Het jaar is nog niet helemaal afgerond, maar duidelijk is wel dat het saldo op de rekening afneemt. Er staat nu nog zo’n kleine 1000 euro op. Maandelijks wordt aan de familie een bedrag van 675 euro overgemaakt, terwijl er gemiddeld zo’n 575 euro binnenkomt. Er moet dus een manier gevonden worden om het saldo weer aan te vullen. Dat kan door nieuwe sponsors, verhoging van sponsorbedragen, eenmalige giften of bijvoorbeeld een sponsoractie. De vorige sponsorfietsactie van Wenen naar Rupea in 2010 heeft een mooi bedrag opgeleverd en was voor de deelnemers een onvergetelijke belevenis. Ik hoor graag of er animo is om een andere sponsorfietsactie te organiseren. Of wellicht zijn er nog andere ideeën te bedenken. Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

 

Namens de familie wens ik jullie een ’Craciun fericit si un An Nou binecuvintat!,

Connie Meijer - t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’


A.R. Timmer te Zwolle

 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 

Nieuwsbrief september 2014

Beste sponsors en belangstellenden, 

 

Jullie krijgen allereerst de hartelijke groeten van de familie. Ik moest iedereen van harte bedanken en Gods zegen toewensen!

 

Sjaak en ik zijn bijna twee weken bij het gezin in Rupea geweest en hebben van hun gastvrijheid mogen genieten. Niet alleen Petru en Dana zorgden ervoor dat we het goed naar ons zin hadden, de kinderen deden hier bijna nog meer hun best voor!

 

Toen wij zaterdag 2 augustus bij de familie aankwamen, waren de oudste kinderen net terug van een groot, christelijk kamp. Petru was met hen meegegaan. Antonia vertelde de volgende dag in de kerk wat ze allemaal geleerd had en hoe fijn ze het op het kamp had gevonden.

 

Marius, Aurelia en Deea bleven tijdens het kamp thuis bij Dana, die ervoor zorgde dat zij het ook prima naar hun zin hadden. Ze mochten bijvoorbeeld de muur van de tuin versieren met krijt en elkaar natspuiten met waterpistolen. Zeker dat laatste vonden ze erg leuk!

 

Die zondagmiddag zijn wij met Petru, Emanuel, Alina en Cristina naar de kerk in Mesendorf gegaan. Mesendorf ligt ongeveer 25 km van Rupea vandaan. Elke week gaat er een auto vol naar het dorp toe om daar een dienst te leiden. In de kerk komt een handjevol volwassenen en een stuk of tien, vijftien kinderen. Er wordt eerst samen gezongen en gebeden. Daarna gaan de kinderen naar een andere zaal. Toen de dominee zei dat de kinderen nu naar de andere zaal moesten, vroeg ik of er dan geen leiding met ze meeging. Maar dat waren de kinderen van Petru: Emanuel, Alina en Cristina! Hij zei: kinderen worden groot… Mooi om te zien dat zij nu op hun beurt al andere kinderen mogen helpen!

 

De week erop was er een kamp georganiseerd voor de kinderen uit Mesendorf. De jongste kinderen mochten ook mee om de verhalen te horen, werkjes te maken en spelletjes te doen. De oudste kinderen hadden allemaal een eigen taak. Emanuel hielp bijvoorbeeld mee met het maken van sandwiches, Alina en Cristina hielpen bij de kleinere kinderen en Antonia deed spellen met de oudere kinderen. Antonia heeft dat ook echt in zich. Zij kan gemakkelijk een hele groep enthousiasmeren.

 

Sjaak en ik hebben in deze week ook de ouders van Deea ontmoet. Moeder is nog steeds herstellende van de beroerte na de geboorte van haar zusje Georgeana, waardoor ze rechts verlamd is geraakt. Het is een klein, tenger vrouwtje. Dana vertelde dat het een wonder is dat ze nu weer stukken kan lopen met een stok. Voor grotere stukken heeft ze een rolstoel. Vader heeft af en toe werk, maar breed hebben ze het niet. Geld voor een fysiotherapeut is er zeker niet. Ze wonen in een klein huisje, waar ze eigenlijk in een kamer leven. Ze proberen er wel wat van te maken. De kamer ziet er keurig netjes uit.
Met de ouders van Deea, Deea zelf en Dana zijn we naar Codlea gereden waar het jongste zusje (1,5 jaar) zit. Het was de tweede keer voor de ouders dat zij Georgeana zagen. Het was triest om te zien dat Georgeana bang voor haar moeder was. Ze kan al niet voor haar kinderen zorgen door alles wat ze heeft meegemaakt en dan wil haar eigen kind ook nog eens niets van haar weten… Ook Deea vond het moeilijk om te zien dat haar eigen zusje (waar ze elke dag voor bidt) geen contact met haar wilde maken. Tja, voor een anderhalf jarige is dit ook lastig, maar leg dat maar aan ze uit! De ouders zouden heel graag willen dat Georgeana bij de Simonescu’s op kan groeien, zodat ze ook een band met haar kunnen opbouwen. 

 

Het was echt leuk om even deel te mogen zijn van het leven van de kinderen. Het zijn stuk voor stuk prachtige kinderen. Kinderen om trots op te zijn! Zeker als je weet waar ze vandaan gekomen zijn. Heel mooi om te zien!

 

Ik kan nog wel even doorgaan om over de kinderen te vertellen. Bijvoorbeeld dat Marius een ontzettende doorzetter is (al heeft hij pijn na een val, hij laat zich niet kennen!), dat Aurelia het heerlijk vindt om Triominos te spelen en ontzettend veel fantasie heeft, dat Deea een enorm wijsneusje is waar je veel mee kunt lachen, maar ja, dan wordt de nieuwsbrief wel erg lang…

 

 

Namens de familie nogmaals de hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

 


Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


 

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief juni 2014

Beste sponsors en belangstellenden, 

 

Voor de kinderen in Roemenië begint morgen de lang verwachte zomervakantie. Het schoolsysteem is voor veel kinderen best zwaar. Ook thuis wordt verwacht dat er nog uren aan huiswerk wordt besteed. Daar ontkomen zelfs de jongere kinderen niet aan. Je kunt je wel voorstellen dat ze blij zijn dat het schooljaar is afgelopen!

 

Aurelia zal volgend jaar bij Dana in de klas komen. Met de huidige leerkracht is besproken dat ze klas IV over zal doen. Ze heeft onvoldoende geleerd en Dana is ervan overtuigd dat ze veel meer kan. Het is een intelligent meisje, maar ze heeft wel de juiste begeleiding nodig. In Roemenië werkt het schoolsysteem anders dan in Nederland. Daar krijgen de leerlingen uit de klassen I tot IV (vergelijkbaar met bovenbouw basisonderwijs) vier jaar lang dezelfde leerkracht. Als je een jaar overdoet, krijg je automatisch een andere leerkracht (tenzij je bijvoorbeeld op een kleine dorpsschool zit, waar de leerkracht aan twee tot vier klassen in een lokaal moet lesgeven, zoals in Mesendorf…).

 

De kleine Deea mist haar zusje Georgiana erg. Elke dag heeft ze het er wel over en bidt ze voor haar. Op dit moment groeit Georgiana op in een ander pleeggezin. Alleen is er een grote kans dat ze ter adoptie wordt afgestaan aan een ander gezin. Dat zou betekenen dat de twee zusjes elkaar nooit meer zullen zien. Dana heeft contact opgenomen met de kinderbescherming, maar ze krijgt van hen geen toestemming om Georgiana bij hen thuis te laten opgroeien, hoewel ze wel de goedkeuring van de ouders heeft. Zonder toestemming van de kinderbescherming krijgen ze niet de toeslag van 94 lei (een kleine 20 euro). Toch vindt ze het belangrijk dat de kinderen samen opgroeien.

 

De kinderen zijn gelukkig allemaal gezond. Marius en Aurelia hebben in de afgelopen maanden allebei hun verjaardagen gevierd en zijn nu respectievelijk 12 en 11 jaar. Petru en Dana merken allebei dat ze ouder worden. Petru heeft last van zijn knie en Dana heeft hartproblemen. Het gaat wel beter nu ze zo’n stuk is afgevallen.

 

In de vakantie willen ze er graag op uit met de kinderen. Ze hebben wel een auto, maar daar kunnen ze niet met z’n allen in. Voor hen zou het een uitkomst zijn als ze een busje zouden hebben. Maar ja, daar kom je niet zomaar aan…

 

Over ruim een maand gaan Sjaak en ik naar de familie toe. Mochten jullie nog iets mee willen geven, dan zou dat kunnen. We gaan wel met het vliegtuig, dus het kan alleen als het iets kleins is! Maar het zal ze zeker goed doen als ze merken dat er vanuit Nederland aan ze gedacht wordt.

 

 

Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

 


Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 ’21020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


 

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief maart 2014

Beste sponsors en belangstellenden, 

 

Hoewel de winter nog niet voorbij is, lijkt het ook in Roemenië al voorjaar te zijn: warme temperaturen (wel afgewisseld met periode van kou), veel bloemen die beginnen uit te komen. In de voortuin van de Simonescu’s zijn de sneeuwklokjes te zien. Volgens weeronline worden volgende week temperaturen van 18 graden gehaald.  Bij Dana kriebelt het dan ook om in de tuin te gaan werken. Op dit moment is de grond nog aardig nat, maar met het warme weer zal dat snel opdrogen. Dana wil dit jaar meer groenten in haar tuin verbouwen, zodat ze daar de hele winter met het hele gezin van kan rondkomen. Tijd dus om de grond te bewerken en zaadjes te planten.

 

Met de familie gaat het goed. Alleen de kleine Deea heeft last gehad van verkoudheid, die ze op school had opgelopen. De meeste kinderen doen het over het algemeen ook goed op school. In het begin was met name Aurelia slecht gemotiveerd om zich in te zetten voor school. Ze deed niet goed mee in de les en gedroeg zich slecht. Bijna iedere dag klaagde de juf bij Dana over haar. Maar sinds een tijdje is ze ineens veranderd: ze schrijft netjes, rekent foutloos, gedraagt zich netjes en schreeuwt niet meer. Hopelijk zet deze verandering door en ziet ze in dat ze op deze manier veel verder in het leven komt. Haar andere broers en zussen (Andreea, Cristina en Marius) doen op zich goed mee op school, maar het is niet hun favoriete tijdverdrijf. Marius is bijvoorbeeld liever bezig met allerlei (elektronische) apparaten. Hij haalt alles uit elkaar en probeert het dan weer in elkaar te zetten. Alleen sloopt hij op die manier nog wel eens wat…

 

Met Antonia gaat het gelukkig nog steeds erg goed. Ze kan de lesstof op de universiteit goed aan en heeft het in Brasov goed naar haar zin.

 

Cristina is op 7 februari alweer 14 jaar geworden. Nog steeds een vrolijke meid! Eind maart / begin april hebben ze het druk met verjaardagen: Op 28 maart Dana, op 9 april Emanuel en op 10 april Petru. Ze zullen dus veel in de keuken staan om taarten te bakken. Iets wat ze niet zo erg zullen vinden waarschijnlijk!

 

Op 14 december 2013 is de vader van Dana overleden. Hij is begraven in zijn woonplaats in Buzau. De zorgen om haar zieke broer blijven. Het liefst zou ze een kamer aan hun huis erbij maken (met eigen ingang), zodat hij bij hen kan wonen en ze makkelijker voor hem kan zorgen.

 

De financiën van 2013 staan op de site vermeld (onder het kopje ‘Help mee’). Er komt doorgaans zo’n 580 euro per maand binnen, terwijl er maandelijks 675 euro naar het gezin wordt overgemaakt. In december waren de inkomsten in verhouding een stuk hoger. Maar al met al wordt er aardig ingeteerd op het vermogen… Als u op de een of andere manier kunt bijdragen, graag!

 

Deze zomer hoop ik samen met Sjaak de familie Simonescu met hun kids weer te bezoeken. Mogelijk is er ook sprake van een klusteam, dat zich via stichting Children’s Relief heeft aangemeld. Maar dit is nog allemaal erg onzeker.

 

Ik zie in ieder geval naar de zomer uit!

 

Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

 


Stichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek,
NL93INGB0000003584, ’21020 Pleegzorg Rupea’

A.R. Timmer te Zwolle

 NL14RABO0113321023, ’ Pleegzorg Rupea’


 

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.

 

 

 

 

Nieuwsbrief december 2013

Beste sponsors en belangstellenden, 

 

Het is inmiddels begin december. Tijd voor een update over de familie Simonescu met hun pleegkinderen!

 

Het gaat goed met de familie. Antonia heeft haar draai gevonden op de Universitatea Transilvania in Brasov. Daar studeert ze economie. Van tevoren waren er tests afgenomen, waarbij ze als vierde was geëindigd. Ze kan de leerstof goed aan, dat hadden we ook niet anders van haar verwacht! In de weekenden kan ze weer heerlijk thuiskomen bij de Simonescu’s.

Met Emanuel gaat het erg goed. Hij zit nu in de elfde klas. De school moest een rapport schrijven voor de kinderbescherming. Daarin staat onder andere dat hij de laatste tijd erg goede resultaten heeft gehaald. Hij verstoort de lessen niet meer, maar zet zich juist actief in. Hij leest veel, waardoor zijn woordenschat vergroot wordt. Positieve geluiden dus! Ook thuis gedraagt hij zich beter.


Petru en Dana zijn met de vier kinderen Covasan (Andreea, Cristina, Marius en Aurelia) naar het dorp Sacele geweest, dat rechtsonder Brasov ligt. In dat dorp wonen hun vader en oma. Het was voor Aurelia voor het eerst dat ze zag waar ze vandaan komt (een heel andere situatie dan waarin ze nu zit…). Omdat deze vier kinderen moeite hadden om zich te concentreren, krijgen ze nu medicatie op basis van planten. Vooral bij Aurelia is het verschil al goed te merken. Ze kan veel beter leren nu.

 

Dan hebben we nog de kinderen Alina en Deea. Zij hebben in de afgelopen periode hun verjaardag gevierd. De kleine Deea is op 10 september vijf jaar geworden en Alina is op 2 oktober 16 geworden. Het zijn allebei vrolijke meiden en maken verder weinig problemen. Gisteren was er nog een verjaardag te vieren: Andreea is 15 geworden!

 

Dana heeft een presentatie gemaakt over hun pleeggezin. Dit is op facebook te zien. Het heet Viata altfel, het andere leven. Ook al zullen jullie niet alles begrijpen, ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken.

 

Petru en Dana hebben ook een heuglijke dag gevierd: op 15 oktober waren ze 30 jaar getrouwd! Van de kinderen hebben ze een mooie fotolijst gekregen in de vorm van twee hartjes die aan elkaar verbonden zijn, waarin ze een leuke foto van hun tweeën hadden gedaan. Ik geloof dat dat wel een geslaagd cadeau was! Met de gezondheid van Petru en Dana gaat het goed. Allebei zijn ze flink wat kilo’s kwijt. Dit was voor Dana noodzakelijk omdat ze hartproblemen had. Nu voelt ze zich stukken beter.

 

De keuken was nodig aan vervanging toe. Ze hebben geld geleend van de bank om de kastjes en toebehoren te kopen. Petru en Emanuel hebben samen de nieuwe keuken geplaatst.

 

In oktober is Reina met twee vriendinnen bij de familie geweest. Voor de familie is het altijd bemoedigend als ze bezoek krijgen van mensen die hun pleeggezin een warm hart toedragen. Maar ook kaartjes kunnen erg bemoedigend zijn. Op de site staat het adres van de familie, maar ik geef het voor de zekerheid nog een keer door. Misschien een leuk idee om hen een kerstkaart te sturen. Het adres is:

 

Str. Republicii nr. 40
Loc. Rupea
Cod. 505500
Jud. Brasov
Romania

 


Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, NL14RABO0113321023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief augustus 2013

Beste sponsors en belangstellenden, 

De zomervakantie loopt bijna ten einde. Ook in Roemenië gaan de scholen binnenkort weer beginnen. Dana begint vanaf volgende week met de voorbereidingen en de kinderen zelf gaan vanaf 16 september naar school.

Voor Antonia (inmiddels 19 geworden!) zal er een heel nieuwe periode aanbreken. Ze heeft zich ingeschreven bij twee universiteiten in Brasov, namelijk voor de studie Economische Wetenschappen en Toegepaste Moderne Talen. Na de bevestiging van de universiteiten zal ze een definitieve keuze voor de studie moeten maken. Tijdens haar studie kan ze verblijven op een internaat. Deze is gratis voor studenten die hoge cijfers hebben behaald. Aan deze voorwaarde heeft ze ruimschoots voldaan! Wellicht komt ze ook nog in aanmerking voor een beurs.

Dana en Petru zijn deze zomer een weekje naar Japan geweest om hun zoon Marian te bezoeken. Ze kregen deze mogelijkheid van een sponsor die hun verhaal op facebook heeft gevolgd. Tijdens hun afwezigheid zijn Antonia, Emanuel en Alina op kamp van de kerk geweest. Deea is zo lang bij haar familie geweest. Een nicht van Dana heeft op de andere vier kinderen gepast. Dat is gelukkig allemaal erg goed gegaan.

Toen ze Deea weer bij haar vader ophaalden, kregen ze te horen dat haar zusje naar een ander pleeggezin gaat. Alle papieren hiervoor waren al getekend. Het is jammer dat op deze manier het gezin uit elkaar raakt. Helaas geldt dit voor veel Roemeense gezinnen. 

Petru is met de jongens wezen kamperen bij het meer Sfanta Ana . Het is eigenlijk een kratermeer. Vroeger zat er een vulkaan. Het meer bevindt zich daarom ook hoog in de bergen. Vorig jaar is Petru alleen met Emanuel gegaan, nu mocht Marius ook mee. Dit ‘mannenkamp’ gaat van de kerk uit. Ze zullen er vast een goede tijd hebben gehad!

Bij thuiskomst zijn ze begonnen met het opknappen van de binnenplaats. De betonnen ondergrond hebben ze eruit gehaald en deze gevuld met tegels. Het ziet er een stuk beter uit. Het huis zal hierdoor ook beter schoon gehouden kunnen worden.

Met de vader van Dana gaat het bergafwaarts. Hij woont nu zolang bij een zus van Dana in huis. Dana en Petru zijn pas nog bij hem geweest, omdat ze hem graag nog wilde zien. Ze verwacht echter dat hij binnen niet al te lange tijd zijn aardse thuis in zal ruilen voor een hemelse thuis. Daar is in ieder geval geen ziekte en ellende meer! Met de broer van Dana gaat het ook niet zo goed. Hij is pas nog opgenomen geweest in het ziekenhuis. De familie heeft om hem ook veel zorgen.

Tot zover weer het nieuws uit Roemenië!   

Namens de familie de hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief juni 2013

Beste sponsors en belangstellenden, 

Op de dag dat ik deze nieuwsbrief schrijf, 5 juni, is de kleine Aurelia jarig. Nou ja, klein is ze eigenlijk niet meer. Ze viert vandaag namelijk haar tiende verjaardag! In de afgelopen maanden hebben Dana, Petru, Emanuel en Marius hun verjaardag gevierd. Emanuel is inmiddels 17 jaar en Marius 11 jaar. Het huis is dus vol met tieners!

 

Antonia en Alina hebben de afgelopen week hun diploma gekregen voor het behalen van het lyceum. Antonia is zelfs met glans geslaagd: Premiul 1. Ze heeft de eerste prijs gehaald! De uitreiking van de diploma’s vond op 31 mei buiten op het schoolplein plaats. ’s Avonds werd het uitgebreid gevierd met een soort galadiner.

 

De andere kinderen moeten nog even naar school. Gelukkig gaat het goed met ze. Op de foto’s op de site en op facebook kun je ook zien dat ze weer aardig gegroeid zijn! 

 

In Roemenië is het overigens al tijden heerlijk weer. De kinderen genieten ook volop van het buiten zijn. Toen Reina en Sippie bij hen op bezoek waren, zijn ze er bijvoorbeeld lekker opuit gegaan en hebben ze gepicknickt langs een rustig stromend beekje. Met een kampvuurtje erbij is het helemaal heerlijk vertoeven!

 

Helaas gaat het met de vader van Dana niet zo goed. Hij is verlamd geraakt en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is hij nu weer thuis. Hij kan weer eten en praten, maar is aan bed gebonden. Hij heeft dus verzorging nodig. Dana en Petru proberen nu iemand uit het dorp te vinden die hem kan verzorgen. Ze kunnen dit niet zelf doen, want ze wonen zo’n zes uur rijden van elkaar… Ook de broer van Dana heeft medische zorg nodig. Al met al zijn dit weer extra zorgen voor de familie. Alleen al het heen en weer rijden naar haar vader kost een hoop geld.

 

Daarnaast hadden ze lekkageproblemen in hun huis. In de winter is er namelijk enorm veel sneeuw gevallen. Hierdoor is een gedeelte van de waterafvoerpijp afgebroken (bij de hal). Het regenwater kon vervolgens niet worden afgevoerd en kwam gedeeltelijk in huis terecht. En daardoor is een gedeelte van het plafond bij de hal naar beneden gekomen. Inmiddels is de waterafvoerpijp weer gemaakt (kostte 100 euro) en zal Avram (kennis van de kerk) het plafond repareren. Dit zijn echter weer onvoorziene kosten.

 

Naast mooie berichten over de kinderen dus ook wat zorgen rondom Dana’s familie en de financiën. Gelukkig weten ze dat God in alles voor hen zorgt.   

 

 

Namens de familie de hartelijke groeten!

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief maart 2013

Beste sponsors en belangstellenden, 

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn er intussen wat (koude) maanden verstreken. Maar net als hier begint het in Roemenië gelukkig ook weer wat warmer te worden. Er wordt alweer naar de zomervakantie toegeleefd!

 

Met de kinderen gaat het goed. Ze zijn gelukkig allemaal gezond en doen het goed op school. Antonia zit inmiddels in haar laatste jaar van het lyceum. Volgend jaar wil ze rechten gaan studeren in Brasov. Dat ligt ongeveer een uur rijden van Rupea vandaan.  Ze zal dan waarschijnlijk een kamer of iets dergelijks in de stad moeten vinden. Het is nu nog spannend hoe dit zich concreet vorm gaat geven.

 

De afgelopen maanden zijn de zussen Andreea en Cristina een jaartje ouder geworden. Andreea vierde op 3 december haar 14e verjaardag en Cristina mocht op 2 februari de taart met de kaarsjes 1 en 3 uitblazen. Verjaardagen worden altijd uitgebreid gevierd met taart en frisdrank, allerlei versieringen, cadeautjes, zelfgemaakte kaarten en natuurlijk met het zingen van ‘la multi ani’. Iedereen is ook netjes gekleed voor de gelegenheid.

 

Eind van deze maand (28 maart) is Dana zelf jarig. Dan kunnen de kinderen haar mooi in het zonnetje zetten!

 

Eigenlijk vieren ze elke zondag feest, een soort familiefeest. Dana vertelt hier het volgende over, zoals ook op facebook te lezen was (maar dan uiteraard in het Roemeens!):

 

Elke zondag komen we als familie bij elkaar om te vieren dat we samen zijn: een familie! We praten dan over de problemen van de afgelopen week, we bidden, we bieden ons excuus aan wanneer dat nodig is, we doen spelletjes en hebben plezier! Vandaag hadden we besloten om bij dit samenzijn elk een bijbelvers uit te kiezen, een vers voor elke dag van de komende week. We hebben allemaal een vers opgezocht en deze op een papier geschreven. Deze willen we dan ophangen, voor elke dag een ander vers. Vervolgens hebben we samen op een groot vel een tekening gemaakt. We hebben genoten van de ‘placinta’  (soort taart) die Emanuel gister heeft gemaakt. (Emanuel was die dag op excursie met school). ’s Avonds kwam Emanuel thuis. Ik kreeg een mooie beker van hem die mijn man voortaan zal gebruiken als hij ’s ochtends koffie zet J. God, dank u wel voor mijn familie en de vrede die u geeft in mijn hart!"

 

Van kennissen uit Duitsland krijgt Dana soms materiaal gesponsord waar ze met de kinderen thuis en op school mee kan werken. Fijn dat er zo op verschillende manieren hulp komt!

 

Dana heeft nu op facebook een speciale pagina aangemaakt om over de ontwikkelingen van de kinderen te vertellen. Dat kunt u hier vinden.

 

 

Namens de familie de hartelijke groeten!

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief oktober 2012

Beste sponsors en belangstellenden, 

De familie Simonescu is weer in het nieuws geweest! Een aantal jaar geleden heeft de lokale nieuwszender Brasovul Tau het gezin geïnterviewd. Ze waren benieuwd hoe het de kinderen vergaan was de afgelopen jaren. Hun verbazing was groot dat er nog twee meisjes bij het gezin gekomen waren. Dat hadden ze totaal niet verwacht, eerder het tegenovergestelde.

Er is naar aanleiding van het interview een artikel geschreven. Het vertaalde artikel kunt u op de site vinden bij ‘actuele situatie’. Het filmpje is nog niet via de site beschikbaar, maar kunt u wel zien via de site van Brasovul Tau. Als u hier klikt, komt u uit op de pagina met gemaakte filmpjes. Het interview met het gezin is gemaakt op 26 september en is te vinden onder het kopje ‘ingrijeste 8 copii de suflet’. De gesproken tekst komt vrijwel overeen met het geschreven artikel. Als u dat ernaast legt, begrijpt u waarschijnlijk het meeste wel.

Het gezin bestaat nu uit acht pleegkinderen. Sinds een paar weken woont kleine Andreea ook bij het gezin. Om verwarring te voorkomen met de andere Andreea wordt zij Deea genoemd. Deea komt niet uit het kindertehuis, maar uit een ‘normaal’ gezin met een vader en moeder en sinds kort een zusje. Na de bevalling van haar zusje heeft haar moeder een beroerte gekregen. Haar zusje ligt nu in het ziekenhuis. Moeder is opgenomen in een ander ziekenhuis. De vader van Deea hoorde van het gezin Simonescu en smeekte hen om ook voor Deea te zorgen, zodat ze niet naar het kindertehuis hoeft. Het gaat intussen iets beter met de moeder van Deea. Ze kan alweer een beetje praten, maar ze heeft nog een lange weg te gaan.

Deea is een vrolijk meisje. Ze is net vier geworden, echt nog een klein hummeltje vergeleken bij de andere kinderen. Het is mooi om te zien dat ze zich al helemaal op haar plek voelt bij de familie.

 

Ineens is Aurelia dus niet meer de jongste! Als je haar met Deea ziet, valt het pas op hoe groot zij is geworden. Het is leuk om te zien dat zij Deea allerlei dingen leert.

 

Met Emanuel gaat het goed. Hij leert beter zijn gevoelens te uiten en laat merken dat hij dankbaar is dat hij bij dit gezin hoort. Hij gaat nu regelmatig naar een psycholoog. Op dit moment loopt hij ook bij de cardioloog. De oogarts vermoedt namelijk dat hij het Syndroom van Marfan heeft. Een aantal kenmerken daarvan zijn opvallende lichaamslengte, bijziendheid en hartproblemen. De eerste twee kenmerken zijn duidelijk aanwezig. De cardioloog gaat onderzoeken of hij inderdaad hartproblemen heeft (wat wel aannemelijk is). Emanuel zit dus behoorlijk in de onderzoeksmolen op dit moment.

 

Alle kinderen gaan intussen weer naar school. Antonia, Alina en Emanuel zitten op het lyceum, Andreea, Cristina, Marius en Aurelia op de basisschool en Deea op de kleuterschool. Andreea en Cristina krijgen extra bijles voor wiskunde, want ze hebben het afgelopen jaar achterstand opgelopen. Zij moeten leren dat ze er zelf ook hard aan moeten trekken.

 

Voor zover weer het nieuws uit huize Simonescu.

 

Hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief augustus 2012

Beste sponsors en belangstellenden, 

Zo heet als het bij ons de laatste paar dagen is geweest, zo heet was het ook toen wij familie Simonescu met hun kinderen in juli bezochten. Overdag was het eigenlijk te warm om naar buiten te gaan. Pas na het avondeten werd de temperatuur wat aangenamer. Tussen de middag hielden we daarom ook heerlijk een siësta!

We hebben Antonia helaas niet gezien. Zij mocht helpen bij een groot internationaal kamp, bijna een maand lang. Dat is haar wel op het lijf geschreven. Ik heb haar nog even aan de telefoon gehad. Ze was vol enthousiaste verhalen. Leuk om te horen! Ze heeft overigens onlangs haar 18e verjaardag gevierd, er zijn nu dus drie volwassenen in huis!


Twee dagen na onze aankomst gingen ook Petru en Emanuel op kamp, een groot christelijk kamp van zo’n 600 man. We hebben hen dus maar kort gezien. Als je niets had geweten over de situatie van Emanuel, dan had je niet kunnen vermoeden dat hij nog maar kort geleden in het ziekenhuis was opgenomen geweest en er zo slecht aan toe was geweest. Hij was vrolijk, deed gezellig mee met de spelletjes en andere activiteiten. Al met al heeft hij vijf dagen in het ziekenhuis gelegen. Het was goed dat Dana erbij was, anders was de kans groot dat ze hem naar een psychiatrische instelling hadden gestuurd (wat ook zeker gebeurd zou zijn als hij nog in het kindertehuis had gewoond). Ze zagen wel in dat de diagnose ‘schizofrenie’ iets te snel was getrokken, zeker omdat hij zich in het ziekenhuis verder goed had gedragen. Hij heeft op dit moment alleen nog medicatie voor het slapen. Maar hij heeft duidelijk nog wel psychische hulp nodig. Waarschijnlijk is er iemand in Brasov die hem hierbij kan helpen. Dat moet nog verder worden onderzocht, ook financieel. Hij vindt het overigens heerlijk om te koken. Iets van zijn kunsten heeft hij ons laten proeven, niet slecht! Hij zou later het liefst kok willen worden, of dominee…

Het was leuk om Alina nu ook in levende lijve te zien. Ze is al aardig ingeburgerd in het gezin. Ze houdt van spelletjes doen. Zodra iemand ‘makou’ (soort pesten) wilde spelen, was zij van de partij. Het is verder een rustig, zorgzaam meisje, dat graag bereid is om anderen te helpen.

We zijn ook nog een aantal keer naar het kindertehuis geweest. Ikzelf kende nog maar een paar meiden, de rest was allemaal nieuw voor mij. Het zit nu nog steeds vol, meer dan zestig kinderen! En dat met maar een paar leidsters…Geen wonder dat ze het zo heerlijk vinden als we langs komen, om gewoon even met ze te spelen. Maar het sluiten van het kindertehuis zit er dus voorlopig nog niet in, zoals een paar jaar geleden werd verwacht (beleid was dat kinderen zo veel mogelijk teruggeplaatst zouden worden naar hun families).

Gert heeft nog praktisch kunnen helpen in het huis: hij heeft een zoldertrap bevestigd en een deur van slot voorzien. De zolder kunnen ze nu gebruiken als opslagplaats. Dat levert in huis weer wat meer ruimte op. Een paar weken na ons bezoek heeft Reina met een vriendin de Simonescu’s bezocht. Zij hebben samen met de familie de muur in de speel/studeerkamer van een nieuwe verflaag voorzien. Maar dat niet alleen, ze hebben er een ware creatie van gemaakt, zie de site voor het resultaat!

De familie Simonescu is een paar dagen geleden met de kinderen een dagje uit geweest naar het Fagarasgebergte (uiteraard ook op de site te zien!), een heel mooi stuk natuur. Roemenië is wat dat betreft ook een schitterend vakantieland. Dus misschien een idee voor volgend jaar?

 

 

 

Hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief juni 2012

Beste sponsors en belangstellenden, 

In Roemenië is de zomervakantie al ruim een week begonnen. Aan het eind van het schooljaar krijgen alle kinderen een diploma. Dat wordt altijd groots aangepakt: met bloemen en toespraken. En dat geldt zelfs al voor de allerjongsten. Op de site kunt u de foto’s hiervan zien.

 

Op dit moment gaat het jammer genoeg niet goed met Emanuel. Hij was de laatste tijd erg depressief en heeft een aantal roekeloze dingen gedaan. Helaas is het zelfs zover gekomen dat hij een overdosis pillen heeft genomen. Hierdoor is hij in een coma geraakt. Gelukkig is hij nu weer buiten levensgevaar, maar hij is ruim vijf dagen in het ziekenhuis geweest. De doktoren hebben hem medicijnen voor schizofrenie voorgeschreven. Dana vindt dit te kort door de bocht, omdat de nodige onderzoeken hiervoor niet zijn gedaan. Waarschijnlijk vermoeden de doktoren dit, omdat zijn moeder ook aan schizofrenie lijdt en in een psychiatrisch inrichting verblijft. Dana zou graag andere mogelijkheden willen onderzoeken om Emanuel het beste te kunnen helpen. Hiervoor doet zij een beroep op ons, omdat dit alleen mogelijk is als wij haar financieel kunnen helpen.

 

Terwijl Dana bij Emanuel in het ziekenhuis was, zijn de werkzaamheden voor het vervangen van het dak van start gegaan. De dakpannen stonden al een tijdje opgestapeld in hun tuin. Nu de winter achter de rug is (die ook hier lang heeft geduurd), kan het dak gerepareerd worden. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat het helemaal klaar is.

 

Alina voelt zich hoe langer hoe meer thuis bij de Simonescu’s. Ze is nu bijna zes maanden in huis. Het is een lief en zorgzaam meisje. Net zoals de andere kinderen vindt ze het heerlijk om creatief bezig te zijn in de keuken. Met z’n allen maken ze de heerlijkste gerechten (kijk maar op de site!). Regelmatig vinden er ook familiebijeenkomsten plaats, waarbij ze bijvoorbeeld samen bijbelstudie doen, spelletjes met elkaar spelen of samen een taart maken.

 

Nog een paar weken en dan reizen Hanneke, Gert, mijn moeder en ik af naar de familie. We kunnen helaas niet veel meenemen, omdat we met een kleine auto op pad gaan. Maar we willen wel proberen om hen daar wat ontspanning aan te bieden. De familie vindt het overigens heerlijk om gasten te mogen ontvangen. Zou u het ook leuk vinden om hen te ontmoeten, neem dan gerust contact op. Er kan vast wel iets geregeld worden. 

 

 

Een fijne vakantie toegewenst!

Hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

 

 

Nieuwsbrief maart 2012

 

Beste sponsors en belangstellenden, 


Inmiddels zijn er een aantal maanden voorbij gegaan dat u wat van de familie Simonescu gehoord heeft. Tijd voor een update!

Er is namelijk wel het een en ander veranderd in het gezin. Nadat in september Monica was overleden, groeide het verlangen van Dana en Petru om in haar plaats iemand anders te kunnen helpen, voor wie het nog niet te laat is. Een jongen van 12 jaar kwam op hun pad. Hij heeft een tijdje meegedraaid in het gezin. Hij was echter heel anders ‘ opgevoed’ (meisjes werden gezien als seksobject), waardoor dit tot spanningen in het gezin leidde. Hij kon gelukkig ergens anders in een gezin geplaatst worden. Het is waar dat veel kinderen al veel traumatische ervaringen hebben meegemaakt en daardoor een verkeerd beeld hebben van goed en kwaad. De kinderen zouden dus het best al zo vroeg mogelijk geholpen moeten worden, zodat ze nog gevormd kunnen worden. Als ze al op vroege leeftijd horen dat ze mogen zijn hoe ze zijn, dat ze niet hoeven te ‘scoren’, dat er een God is die ze heeft gemaakt en die van ze houdt, zou dat al veel kunnen schelen.

Vandaar dat Dana en Petru ook hun hart en huis openstelden voor een aantal kleinere kinderen. In het kindertehuis waren weer een aantal jonge kinderen geplaatst, onder andere ook drie kleine zusjes. In de kerstvakantie hebben ze bij de Simonescu’s gelogeerd. Ze hadden hier allemaal van genoten. Deze kleintjes mogen echter niet in een pleeggezin geplaatst worden, omdat zij eventueel nog voor adoptie in aanmerking kunnen komen. De droom mocht voor deze kleintjes dus helaas niet in vervulling gaan.

Sinds kort woont Alina bij de Simonescu’s. Ze komt uit een gezin van acht kinderen. Vanaf haar zevende moet ze het zonder haar moeder doen en groeit ze op bij een oudere zus. Maar gezien de slechte economische omstandigheden en armoedige huisvesting kon zij haar niet langer meer helpen. Alina had de keuze om naar het kindertehuis te gaan of naar de Simonescu’s. Dat lijkt me geen moeilijke keuze… Het zal in het begin nog wel wennen zijn, met allemaal nieuwe ‘broertjes en zusjes’. Maar hopelijk zal ze zich hier hoe langer hoe meer thuis voelen.

In de winter hebben Dana en Petru een aantal ‘wagons’ bezocht waar mensen in armoedige omstandigheden wonen. De kinderen hadden thuis allemaal wat voor ze gemaakt en iets van henzelf gegeven. Het is bijzonder dat mensen die krijgen op hun beurt ook weer van hun bezit geven aan hen die het nog minder hebben. Dana was onder de indruk van enkele bewoners van de wagons. Ondanks hun omstandigheden laten ze het er niet bij zitten. De kinderen gaan naar school en studeren hard. Juist om ook uit deze ellende te komen.

Deze winter zullen ze het extra zwaar hebben gehad met de extreme kou. Veel mensen hadden zelfs het hout niet om hun bouwvallige huizen te verwarmen. Deze maanden zijn sowieso extra duur voor Roemeense huishoudens. De gasprijzen zijn voor velen een strop om hun hals. Het is nu nog steeds koud, maar gelukkig is de lente wel in zicht. Deze begindagen van maart zijn trouwens extra feestelijk: van 1 tot en met 8 maart worden vrouwen in het zonnetje gezet. Altijd leuk om een attentie ter waardering te krijgen!

In een eerdere nieuwsbrief vertelde ik over een stagiaire, Roos, die bij het gezin stage wilde lopen. Jammer genoeg kon dit niet doorgaan, omdat de school het niet als een erkend instituut bezag. Ze loopt nu wel stage bij het kindertehuis in Rupea en Dacia (naburig dorp). Jammer dat het niet door kon gaan, want ik was wel erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek (situatie kindertehuis zou vergeleken worden met pleegzorgproject).
 
U heeft wellicht in het financieel overzicht gezien dat er een lening van 3000 euro is aangegaan om de kosten van de verbouwing van het dak te kunnen betalen. Daarnaast kunt u zien dat er maandelijks minder binnenkomt dan dat er wordt uitgegeven. Gelukkig hadden we afgelopen jaar een aantal bruiloften, waarvan de opbrengst naar het project ging. Dat heeft het weer aardig rechtgetrokken. Maar we zijn dus nog wel op zoek naar sponsors die maandelijks het gezin willen ondersteunen. Van harte aanbevolen!


Hartelijke groeten,
Connie t Hart
 
Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’
 
 
Nieuwsbrief oktober 2011

Beste sponsors en belangstellenden, 


Vorige week zijn we een aantal dagen bij de familie Simonescu geweest, dus er is weer volop inspiratie voor een nieuwe nieuwsbrief!

Op dit moment hebben de basisschoolleerlingen vakantie. Terwijl de jongste vier kids vrij hebben, moeten Antonia en Emanuel wel naar school.  De vakanties zijn dit jaar anders geregeld. Nu alleen een weekje voor de jongste leerlingen, maar met de kerst vervolgens allemaal drie weken vrij. Ze hebben dit systeem van Oostenrijk afgekeken. Het lijkt me zelf niet zo heel handig. In Oostenrijk kunnen ze lekker skiën, maar ik vermoed dat dit voor veel Roemenen niet weggelegd is…

Toen wij er vorige week waren, was het voor de kinderen een gewone schoolweek. Gelukkig zijn de tijden voor de kinderen nu allemaal gelijk: ze beginnen allemaal om acht uur ’s ochtends. (Vorig jaar hadden ze een tekort aan lokalen, waardoor voor een aantal kinderen de lessen pas ’s middags begonnen.) Rond twaalf uur komen de jongste vier kinderen weer thuis. De oudste twee komen een of twee uur later aan. Vervolgens eten ze met elkaar een warme prak, doen een middagdutje, waarna ze aan het huiswerk moeten. Ze hebben hier niet zo veel uren les, maar des te meer huiswerk. Dit geldt ook voor de kleine Aurelia. Gelukkig hebben ze hier de mogelijkheden om aan hun schoolwerk te zitten en krijgen ze hulp als dat nodig is. Voor veel zigeunerkinderen is dit wel een probleem. Zij wonen vaak met z’n allen in een klein kamertje. Probeer dan maar je huiswerk bij te werken.

Dana heeft uiteindelijk besloten om dit jaar toch te gaan werken. Financieel krijgen ze het anders erg moeilijk rond (met name de gaskosten stijgen de pan uit). Voor ze het definitieve besluit had genomen om weer te gaan werken, kwam ze bij de winkel een zigeunerjongen tegen die bij haar in de klas had gezeten. Hij liep even weg en kwam vervolgens terug met een bos bloemen in zijn hand: hij bedankte haar hartelijk dat hij het mede dankzij haar zover had geschopt. Dat was zeker een bemoediging om toch weer les te gaan geven (ze had het ook gemist). Nu heeft ze gelukkig een klein klasje met name met zigeunerkinderen. Juist deze kinderen hebben haar hart. Veel collega’s moeten nog steeds niets van ze hebben en laten dit ook blijken.
Doordat de kinderen nu allemaal hetzelfde schoolritme hebben, is het minder vermoeiend voor Dana. Maar het zou wel fijn zijn als ze hulp krijgt in de huishouding. Haar zus komt haar wellicht helpen.

Op de site kunt u bij actuele situatie het verhaal over Monica lezen. Ze is maar elf jaar oud geworden: ze heeft een jaar in het ziekenhuis gelegen, omdat ze weigerde te eten en te drinken. Ze is mishandeld en door haar ouders verlaten. Ze was daadwerkelijk levensmoe. Ze kon uiteindelijk alleen nog maar haar ogen bewegen. Dana en Petru hebben haar opgezocht en haar verteld over God. Dana heeft haar vervolgens elke dag eventjes gebeld. De laatste maand van haar leven heeft ze toch nog kunnen ervaren wat het is om geliefd te zijn. Dana heeft het volgende gedicht voor haar geschreven:

De schreeuw van een engel...


Mijn ogen roepen je, mama,

Daarin zie je mijn hart

Het is vol van pijn, een wond,

een zucht, die zich steeds maar herhaalt...

Ga niet weg, mama, naar het buitenland

Laat me niet achter zonder je zorg voor mij

Ik wil geen poppen, ik hoef geen mooie kleren

Alles wat ik wil is... je liefde..

Je was bij me... waar ben je naartoe gegaan?

Ik schreeuw zonder stem en huil in mezelf

Want ik kan niet meer praten. Ik heb opgegeven

om te leven, mama, zonder jou...

 

Het is triest dat veel levens van kinderen zo verwoest zijn. Verlaten door hun ouders, overgelaten aan zichzelf. Wilt u hen in het gebed ook gedenken?

Eveneens bij actuele situatie kunt u een reportageverslag lezen dat in september dit jaar over de familie geschreven is. Dat is eigenlijk een mooie samenvatting over hoe het begonnen is tot nu toe.

Voor hun huis staan nu stapels dakpannen. Mede dankzij het geld dat binnengekomen is op de privérekening konden de dakpannen gekocht worden. Het dak wat er nu nog op ligt, deugt niet meer. Niet alleen de dakpannen moeten vervangen worden, maar ook delen van het houtwerk. Op dit moment kunnen ze niet meer aan het dak werken, omdat het hiervoor te koud is geworden. Dit zal in het voorjaar gebeuren. Iemand van de kerk in Rupea zal dit kosteloos doen. Hij vraagt alleen salaris voor de mannen die voor deze klus nodig zijn (dat zal alsnog aardig wat euro’s bij elkaar zijn).

Het is alles bij elkaar een aardig lange nieuwsbrief geworden… Er valt nog wel meer te vertellen, maar dat is voor de volgende keer!


Hartelijke groeten,

Connie t Hart

 

Stichting Children’s Relief te Krimpen aan de lek
Postbanknr. 3584 o.v.v. ’21020 Pleegzorg Rupea’

of naar:

A.R. Timmer te Zwolle, 11.33.21.023, o.v.v. ’ Pleegzorg Rupea’

 

sluit

Stuur een email naar:

Een onverwachtte fout tread op. Sluit deze popep en probeer opnieuw
Er trad een databasefout op.
Naam:
Naam is verplicht
E-mail:
Email is verplicht
Ongeldige email
Onderwerp:
Onderwerp is verplicht
Bericht is verplicht
Type de volgende code over om je email te verzenden:
Code onleesbaar? klik hier
Code:
Code is verplicht
Ongeldige code
Contact
Stuur een email naar:
  • Connie
  • Dana
Rekeningnummer
Children's Relief NL93INGB0000003584 Pleegzorg Rupea
Pleegzorg Rupea