loading
sluit

Resultaat

Ongeldige of geen emailadres ingevoerd.
Er trad een databasefout op.
Het emailadres is al bekend in ons systeem.
Het emailadres is niet bekend in ons systeem.
De aanvraag kon niet worden verwerkt,
probeer het opnieuw.
Your session has timed out,
please try again.
A system error has occured, please try again next week,
The webmaster is informed.
Can't view the online version of your email.
please try again.
Uw aanmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de aanvraag te bevestigen.
Uw email is verstuurd
Uw afmelding wordt verwerkt.
U ontvangt een e-mail om de afmelding te bevestigen.
Uw afmelding is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief niet meer toegestuurd.
Uw bevestiging is gelukt.
U krijgt voortaan de nieuwsbrief toegestuurd.
Je bericht is geplaatst.
Pleegzorg Rupea
Choose a language NL RO EN
Nieuwsbrief oktober 2018

Beste sponsors en belangstellenden,


Op 15 september was het dan zover: de trouwdag van Marian Simonescu (zoon van Petru en Dana) en Marina. Ze hadden een prachtige locatie uitgezocht, in Bradet, een bergdorpje zo’n twintig kilometer van Brasov. Het was mooi weer, dus de ceremonie kon buiten plaatsvinden. Dat maakte het helemaal sfeervol. Voor ons was het ook praktisch, want onze twee kleine kinderen konden rustig achterin spelen (fijn dat tante Liesbeth er ook was!). Om vier uur ’s middags zou de trouwdienst beginnen, maar dat verliep op zijn Roemeens... rond half vijf kwam de bruid aangelopen. De dominee van het gezin Simonescu heeft de zegen uitgesproken over het huwelijk van Marcus en Marina en daarna was het tijd om hen te feliciteren en om foto’s te maken. En vervolgens werd er feest gevierd! Dat houdt vooral in: heel veel eten en heel veel dansen. Er werden maar liefst vijf grote gangen geserveerd, gedurende de hele avond. Na de eerste gang zat ik al aardig vol... Ook typische Roemeense taferelen vonden er plaats: de schoen van de bruid werd gestolen, de bruid en de bruidegom werden om beurten ontvoerd (en even later weer keurig teruggebracht!). Al met al een heerlijk feest, wat tot diep in de nacht is gevierd. 


De kinderen zelf zagen er allemaal ook prachtig uit. Deea en Cami waren de bruidsmeisjes. Zij liepen voor Marina uit om rozenblaadjes te strooien. Ook mochten ze het kussentje met de ringen geven. Cami heeft later op de avond nog een lied voor ze gezongen.


Deea was de week dat wij er waren ook jarig. Alina had voor haar de taart gemaakt en deze versierd met een ’10’. Deea mag zich nu ook onder de tieners scharen! Net als de vorige zomers was Deea naar haar biologische ouders gegaan. Alina was van de zomer ook weggeweest, twee maanden naar haar zus in Engeland.


Petru en Dana hebben voor de zomer moeten besluiten dat ze niet langer de zorg voor Andreea konden dragen. Ze heeft meer begeleiding nodig dan de familie haar kan bieden. Na zorgvuldig zoeken hebben ze voor haar een plek gevonden waar ze wordt begeleid bij het zelfstandig wonen. Andreea vond dit zelf ook een goede oplossing. Ze woont er nu een paar maanden. Ze mag de familie bellen als ze wil, maar dat heeft ze maar een paar keer gedaan. Ze heeft het daar prima naar haar zin.


Antonia daarentegen belt wel bijna dagelijks met het thuisfront als ze doordeweeks in Brasov zit. Ze werkt nu bijna een jaar op een kantoor als administratief medewerkster. Ze wil nog doorleren voor accountancy. Maar ze vindt het heerlijk om even de dag door te nemen met haar moeder. Ze komt vrijwel elk weekend naar huis, net als haar broer Emanuel. Hij is gelukkig wat serieuzer geworden wat zijn studie betreft. Hij kan inmiddels met zijn ene oog goed kijken, maar het andere moet nog steeds geopereerd worden.


Voor Cristina waren de weken voor de bruiloft extra leuk, want toen was haar vriend Danny (broer van Marina) er ook. Hij woont en werkt samen met Marian en Marina in Engeland. Ze kan hem daardoor niet zo vaak zien. Toen hij er was, heeft ze volop van zijn aanwezigheid genoten. Alleen vertrok hij zes dagen na de bruiloft weer naar Engeland...


Wij waren dus niet de enige logees bij de familie... Het was er full house: Petru, Dana, broer Pompiliu, Marian en Marina, acht pleegkinderen, vriend Danny en ons gezinnetje met zus Liesbeth: 19 man! Gastvrij zijn is voor de familie een vanzelfsprekendheid. Onze twee kleintjes hebben ook volop genoten van alle aandacht die ze kregen. Dat was thuis weer even wennen...


Hartelijke groet,


Connie MeijerStichting Children’s Relief te Krimpen a/d lek
NL93INGB0000003584 "21020 Pleegzorg Rupea"


A.R. Timmer te Zwolle
 NL14RABO0113321023, "Pleegzorg Rupea"


Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijft u zich dan via de site uit.
sluit

Stuur een email naar:

Een onverwachtte fout tread op. Sluit deze popep en probeer opnieuw
Er trad een databasefout op.
Naam:
Naam is verplicht
E-mail:
Email is verplicht
Ongeldige email
Onderwerp:
Onderwerp is verplicht
Bericht is verplicht
Type de volgende code over om je email te verzenden:
Code onleesbaar? klik hier
Code:
Code is verplicht
Ongeldige code
Contact
Stuur een email naar:
  • Connie
  • Dana
Rekeningnummers
Children's Relief NL93INGB0000003584 Pleegzorg Rupea
A.R. Timmer NL14RABO0113321023 Pleegzorg Rupea
Pleegzorg Rupea